MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, yemin töreninde yaşanan arbedeye tepki göstererek CHP’yi eleştirdi. Bahçeli, “Ali kıran baş kesen misiniz?” ifadelerini kullandı.

‘’Gazi Meclis Aciz Meclis Değildir’’

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, TBMM Grup Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, geçtiğimiz hafta çarşamba günü gerçekleştirilen yemin merasiminde yaşananlara değindi. TBMM’nin saygınlığına leke düşürüldüğünü savunan Bahçeli, CHP’yi eleştirerek “haddinizi bilin” dedi.

Gazi Meclis’in “aciz meclis” olmadığını ifade eden Bahçeli, kürsü işgali ve yaşanan gerginliklerin kabul edilemez olduğunu söyledi.

Ramazan Mesajı ve Gazze Vurgusu

Konuşmasında yaklaşan Ramazan ayına da değinen Bahçeli, birlik, beraberlik ve dayanışma çağrısında bulundu. İnsanlığın zor bir dönemden geçtiğini belirten Bahçeli, Gazze’de ağır insanlık suçları işlendiğini ifade etti.

Geçmiş yıllarda yaptığı “Hani benim püskevitim, çukulatam” sözlerini hatırlatan Bahçeli: "Anasının, babasının gözlerine bakan yurdumun masum çocuklarının sözcüsü olmak istemiştim. Onların mahrumiyetini taa yüreğimde hissedip imrenen ruhlarına tercüman olmayı dilemiştim. Memleketim olan Gavur Dağı'nın söyleyişiyle 'Hani benim püskevitim, çukulatam' demiştim. Şairin ifadesiyle çaresiz ve yalnızların, 'Gel diyecek kimsesi' olmayı hedeflemiştim. O gün bu konuşmayı anlamayan gafiller haftalar boyu müstehzi ifadelerle püskevit kelimesini dillerine dolamışlardı. Ve ne üzücüdür ki bizim arkadaşlarımız da bu seslenişin hak ettiği derinliği fark edememişlerdi. Varsın olsun, hata da insanlar içindir’’ ifadelerine yer verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ödemeler 2 Yıl Sonra Başlayacak!
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ödemeler 2 Yıl Sonra Başlayacak!
İçeriği Görüntüle

Bahçeli açıklamasının devamında ayrıca: Bu ramazanda hep birlikte, sofraların, ocakların, çocukların, gençlerin, yaşlıların ve kadınların sesi olalım. Yeter ki, onların dertlerine ortak olalım. Püskeviti olmayan çocukların çağrısını işitelim. Biz öylesine büyük bir medeniyetin, öylesine kutlu bir tarih ve kültür zenginliğinin varisleriyiz ki felaketin kayalıklarından fidan fidan serpilen, ağır sorunların çorak bağrından filiz filiz yeşeren birlik ve kardeşlik bahçemizde el ele tutuşmasını çok şükür biliriz. Bu sayede mazlumların göz pınarlarından süzülen yaşları sileriz. Küçücük yavruların soğuktan titreyen ellerinden tutarız. Gariplerin ümidi, çare arayanların sesi, darda kalanların nefesi oluruz’’ sözlerine yer verdi.

‘’Ali Kıran Baş Kesen misiniz? Nesiniz, Kimsiniz?’’

Yemin töreninde yaşanan arbedeye ilişkin değerlendirmelerde bulunan Bahçeli, muhalefetin demokratik ve yasal yollar yerine Meclis’i karıştırdığını savundu. “Yeni sürüm bir siyasi eşkıyalık değilse nedir? Ali kıran baş kesen misiniz? Nesiniz, kimsiniz? Deli Dumrul gibi hareket etmenin neresi demokrasidir?” ifadelerini kullandı.

Bahçeli, Meclis’in şov ve çatışma alanına çevrilmesinin kimseye fayda sağlamayacağını belirtti.