Av. Murat Aslan ES TV ekranlarında şu ifadeleri kullandı;

Yılmaz Büyükerşen son süreçte çıkıp adayım demedi. Bakarsınız başka bir ismi aday olması için işaret edebilir. Yapılan anketten Yılmaz Büyükerşen dışında bir isim çıkacağını düşünmüyorum. Ahmet Ataç Tepebaşı’nda, Kazım Kurt da Odunpazarı’nda CHP’nin adayı olması konusunda favori adaylardır. 

AK Parti’de temayül yapıldı. Temayül sonuçları ile ilgili basında haberlerde çıktı. Alınacak kararları etkilemek adına böyle haberler yapıldığını düşünüyorum. AK Parti lider odaklı, sistematik bir parti. Disipli bir yapıdan bu sonucu nasıl alıyorsunuz da Nebi Hatipoğlu son sıralarda çıktı diyebiliyorsunuz. Böyle asparagas haberler yapmak doğru değil. Bu tarz işlere gerek yok. Bir takım isimler elbette ön planda ben AK Parti’de adayın henüz belli değil. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önüne 3-4 isim gider, içlerinden birisi seçilir. Hiç kimsenin tahmin edemeyeceği bir isim de gelebilir. Bunlar geçmişte yaşanmıştı. Nebi Hatipoğlu aşevi açıyor. Yerel seçimlere yönelik bir hareket ise bence erken oldu. 

Eskişehir’de çok ciddi trafik sorunu var, sinyalizasyon sorunu var. Kanalizasyon sorununu yakında daha çok hissedeceğiz. Depreme hazırlık var mı? Eskişehir’in ortasından bir fay hattı geçiyor. Bu fay hattının üstüne bulunan binalar ne olacak? Bu konu ile ilgili yapılmış proje var mı? Önce can sonra mal güvenliği demek lazım. Benim beklentilerim bunlar.”