Mete Gazoz, Avrupa şampiyonu Mete Gazoz, Avrupa şampiyonu

Kocaeli'de cezaevinde görüştüğü müvekkiline uyuşturucu verdiği iddiası ile tutuklanan, evinde ve ofisinde yapılan aramada da maddeye rastlanan avukat ilk kez halim karşısına çıkarak tüm suçlamaları reddetti. İkamette ele geçirilen uyuşturucunun kendisine ait olduğunu söyleyen tutuklu avukatın annesi, "Yüksek tansiyon hastasıyım. Psikolojik tedavi görüyorum bu sebeple 5 yıldır uyuşturucu madde kullanırım. Uyuşturucuyu yemeğe, çaya koyarak şekerimi dengelemeye çalışıyorum" diye ifade verirken cezaevinde üstünde uyuşturucu bulunan sanık ise maddenin paket içinde koğuş bahçesine düştüğünü, bu şekilde uyuşturucuyu temin ettiğini söyledi.

Olay, 10 Kasım 2022 tarihinde Kocaeli 1 Nolu F Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda meydana geldi. Tutuklu bulunan müvekkil ile görüşen avukat Bayram O.U., görüşün ardından cezaevinden ayrıldı. Sanık ve hükümlü müvekkilin  koğuşa götürülmeden önce tekrar araması yapıldı. İnfaz Korumu memurları tarafından yapılan aramada sanığın üzerinde bir miktar uyuşturucu ele geçirildi. Bunun üzerine Kandıra Cumhuriyet Başsavcılığı talimatıyla şüpheli avukat Bayram O.U.'nun adresinin kayıtlı olduğu ev ile iş yerinde Narkotik polisleri tarafından arama yapıldı. Cumhuriyet savcısı nezaretinde yapılan aramalarda, sökülmüş kök kenevir, saksıda dikili 2 kenevir, 1,88 gram tütüne karışık esrar, 1,65 gram esrar, kuru sıkı tabanca ve 6 fişek ele geçirildi. Bayram O.U., çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Olayla ilgili duruşma Kocaeli 3. Ağır Ceza Mahkemesinde görülmeye başladı. Duruşmaya tutuklu sanık, tanıklar ve sanık avukatı katıldı. Bayram O.U., olay tarihinden yaklaşık 2 yıl öncesine kadar müvekkilimdi. Ailesinin isteği ve müvekkilim olması sebebiyle ara ara onu ziyaret ederdim. Olay tarihinde de müvekkilime adli para cezası verildiğini ailesinden duydum. Bu cezanın neye ilişkin olduğunu öğrenmek için cezaevine gittim. Ayrıca müvekkilimin birleşen dosyaları vardı. Kamu yararına dosyayı bozma düşüncemiz vardı ve buna ilişkin ara ara müvekkilim  ile görüşmelerimiz oluyordu" diye konuştu.
Müvekkili ile cezaevine görüşmeye girerken aranmasının gerçekleştiğini söyleyen avukat Bayram O.U., "Cezaevinde girerken üzerimde uyuşturucu madde yoktu. İkametimde ele geçirilen uyuşturucu bana aittir değil, anneme aittir. Bu adreste annem yaşamaktadır. Ben sadece adresi ikamet olarak göstermiştim. 2017'den beri o adresi ikamet olarak kullanmadım. Hatta baz istasyonu kayıtları alınsa, süreklilik arz edecek şekilde bu adreste olmadığım görülecektir. İş yerinde ele geçirilen uyuşturucu madde de bana ait değil, katibimize aittir. Kendisi zaten bunu itiraf etmiştir. Ben uyuşturucu kullanmam" ifadelerini kullandı. Mahkeme heyeti, eksikliklerin giderilmesine, sanığın tutukluluk halinin devamına ve duruşmanın ertelenmesine karar verdi.