Emeklilikte yeni düzenleme geliyor: Prim gün sayısına göre yükselecek Emeklilikte yeni düzenleme geliyor: Prim gün sayısına göre yükselecek

Bakan Mahinur Özdemir Göktaş o destek ödemelerinin yüzde 40 arttırıldığını duyurdu.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, çocuk hasta alt bezi ve külotlu hasta alt bezi fark bedeli ödeme desteğinin %40 oranında artırılacağını duyurdu.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Bakan Göktaş, şu ifadeleri kullandı:

"İhtiyaç sahibi vatandaşlarımız için sağlık raporlarında belirtilen günlük kullanım miktarına göre aylık olarak sağlanan çocuk hasta alt bezi ve külotlu hasta alt bezi fark bedeli ödeme desteğini %40 oranında artırıyoruz. Hayırlı olsun."

Ayrıca, Bakan Göktaş, bu destekten dolayı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'a teşekkür etti.Aile Destek Ödemeleri İçin Son Tarih Ne Zaman?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın resmi internet sitesinde yapılan açıklamaya göre, Aile Destek Programı ödemeleri, aylık olarak hazırlanan ödeme listeleri doğrultusunda merkezi olarak gerçekleştiriliyor.

Mahinur Özdemir

Bu ödemeler, 850 ile 1250 TL arasında değişen tutarlarda olup en fazla 12 ay süreyle yapılacak. 12 aylık ödeme dönemi, 2023 yılı Haziran ayı için son bulacak ve bu dönemin ödemesi Temmuz ayında yapılarak söz konusu destek programı sona erecek.