Odunpazarı Belediyesi, iklim değişikliği ve sıfır atık konularında öncü bir rol üstleniyor. Son raporlarına göre, belediyenin 2023 yılında kurumsal karbon ayak izinde yüzde 8,8'lik bir azalma kaydedildi.

Minikler hem eğleniyor hem öğreniyor Minikler hem eğleniyor hem öğreniyor

Bu rapor, doğanın çığlığına kulak veren belediyenin resmi web sitesinde yayınlandı ve kamuoyuyla paylaşıldı.

Belediye, kendi uzman personeli tarafından hazırlanan raporda, motorlu araçlar ve ekipmanlarla işe geliş-gidişlerden kaynaklanan emisyonlar da dahil olmak üzere geniş çaplı bir hesaplama gerçekleştirdi. Raporda, 2022 yılını temel alarak 2023 yılı için sera gazı envanteri çalışması yapıldı ve bu çaba, kurumsal karbon ayak izinde önemli bir azalmayla sonuçlandı.

Ayrıca raporda, belediyenin 2023 yılında karbon ayak izini azaltmak için yaptığı çalışmalara da yer verildi ve 2024 yılında yapılacak çalışmalara dair planlar belirtildi. Bu raporla birlikte, belediyenin faaliyetlerinin iklim değişikliğine etkisinin hesaplanması, gelecekteki düzenlemelere hazırlık yapılması, karbon yönetiminde riskli noktaların belirlenmesi ve çalışanların iklim değişikliği, enerji verimliliği ve sürdürülebilirlik konularında bilinçlendirilmesi hedefleniyor.