Elektrik dağıtım şirketi OEDAŞ, Türkiye Çevre Haftası'nı kutlamak adına Kocakır Mevkii'nde çevre temizliği gerçekleştirdi. OEDAŞ Eskişehir İl Müdürü İbrahim Tozan, etkinlik hakkında şu açıklamalarda bulundu: “İklim krizinin olumsuz etkilerini en aza indirmek için sürdürülebilir yatırımlar yaparken aynı zamanda daha yaşanabilir, temiz bir dünya hedefiyle gönüllü çalışmalar yürütüyoruz.” Tozan, 25 gönüllü çalışanla birlikte gerçekleştirilen temizlik etkinliğinde Kocakır Mevkii'ndeki çöpleri topladıklarını belirtti.

OEDAŞ, Türkiye Çevre Haftası'nın bu yılki teması olan ‘Hepimizin Bir Dünyası Var’ çerçevesinde beş ilde çevre temizliği faaliyetlerine katıldı. İbrahim Tozan, “Çevreye karşı sorumlu bir elektrik dağıtım şirketi olarak, her yıl yüzlerce fidan dikiyor, orman ve göl kenarları gibi alanlarda çevre temizliği yapıyoruz. Bu kapsamda Türkiye Çevre Haftası'nda da Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nün bizi yönlendirdiği alanda çevre temizliği yaparak 20 poşet çöp topladık.” ifadelerini kullandı.

Tozan, yaz aylarında daha sık ziyaret edilen mesire alanlarının temiz tutulmasının hem çevre temizliği hem de yangın riski açısından önemine vurgu yaparak, “Umudumuz, hiç çöp atılmayan, tertemiz bir Eskişehir'de yaşamak.” şeklinde konuştu.

Minikler hem eğleniyor hem öğreniyor Minikler hem eğleniyor hem öğreniyor

Bu tür gönüllü çalışmaların çevre bilinci oluşturmak adına önemli olduğunu ifade eden Tozan, OEDAŞ çalışanlarının bu tür etkinliklere gönüllü olarak katıldığını belirtti.