Ömer Faruk İnan:

“2 hafta kadar önce belediye meclis üyesi aday adayları olarak CHP ilçe yönetimi organizasyonunda, Sayın Kazım Kurt Başkanlığında 9 yılda yapılanları görmek üzere Odunpazarı gezisine katıldık. Sabah 9.00’dan akşam 17.00’ye kadar süren gezi boyunca yapılanların ancak bir kısmını görüp inceleme olanağımız oldu. 

Kişisel olarak gözlemlediğim ağırlıklı olarak çocuklara, kadınlara ve yaşlılara yönelik olanlar ön plandaydı. Sosyal belediyecilik anlamında çok yararlı ve güzel işlerdi. Beni en çok etkileyen Koca Çınar merkezleri oldu. Oradaki yaşlı vatandaşlarımızın gözlerindeki mutluluğu gördüm. Nezih bir ortamda çaylarını, kahvelerini içerken şarkılar söylüyorlar, oyunlar oynuyor ve şiirler okuyorlardı. Yaşamlarının son yıllarında yeni yeni arkadaşlar edinmişler, herkes becerilerini sergiliyordu. Evlerde hapsolmamış hayatlarının, daha sosyal ve eğlenceli olarak sürdüğünü görerek çok mutlulardı.
Erenköy ve Emek mahallesindeki İmece Evleri de çok güzel ve yararlı bir uygulama. Fırın ve odun belediyeden, ununu getiren mahalleli kadınlarımız ekmeğini, pidesini böreğini yapıp hem sağlıklı ürünler çıkarıyor hemde aile bütçesine katkıda bulunuyorlar. Lütfü Yüksel Yaşlı Bakım merkezi mükemmel olmuş. Dış ve iç mimarisiyle içindeki mobilyasıyla ve tıbbi teçhizatı ile eksiksiz bir yapı. Eskişehir’in mutlak gereksinimi olan bir kuruluş. Yanında Alzheimer merkezi inşaatı başlamış. O da büyük bir eksikliği giderecek.Kreşler ve halk merkezleri Odunpazarı Belediyesinin yaptığı en iyi işlerin başında gelir. 
Yenikent Pazaryeri ve Kültür merkezi inşaatı kabası bitmiş gibi. Sanırım kısa süre içinde ince işleri de biter. Devasa bir yapı. İçinde yok yok. 1 günlük geziden benim çıkardıklarım bunlar.

Bizler daha neler yapıldığını biliyoruz. Sayın Kazım Kurt Başkanlığındaki Odunpazarı meclisimiz sayesinde bu işler yapıldı ve yapılıyor. Vizyonu geniş Odunpazarı Belediyemizin çok güzel işlere imza atacağına inanıyorum.
 
AK Partili arkadaşların sosyal medya paylaşımlarında, kendileri zamanında 3 tane kapalı Pazar yeri yapıldığı ama Kazım Kurt başkanlığında sadece bir tane yapıldığı onunda kısa sürede bitmeyeceği şeklinde eleştiriler var. Doğru Sultandere, Çankaya ve Emek mahallelerinde toplam 3 tane yapılmış. Bizim yaptığımız Yenikent Pazaryeri onlarınki gibi 4 duvardan ibaret değil. Devasa bir kültür ve alışveriş merkezi. Kısa sürede de özellikle pazaryeri kısmı halkın hizmetine sunulacaktır. Eminim arsa sağlanabildiği takdirde belediyemiz her mahalleye kapalı Pazar yeri yapmaya çalışacaktır. 

Acaba 10 yıllık Burhan Sakallı döneminde hiç bakım merkezi, kreş, yaşlı merkezleri, müzeler, spor kompleksleri, imece merkezi,güneş panelleri,arıköy,solucan, halk Market benzeri yerler yapılmış mıdır.