Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Orkun Kökçü, "Hırvatistan, FIFA sıralamasında 7. sırada bulunan ve kadrosunda çok fazla kaliteli oyuncuya sahip iyi bir futbol ülkesi. Bursa'da Hırvatistan ile oynayacağımız müsabaka çok çekişmeli geçecek. Güzel bir maç olacak. Türkiye olarak kendimizden eminiz. Güzel bir sonuç elde edeceğimizi düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

Kulübündeki performansı ve takımının liderliği hakkında sorulan soruyu da cevaplayan 22 yaşındaki oyuncu, “Feyenoord'da güzel bir sezon geçiriyorum. Hollanda Ligi'nde lider durumdayız ve en yakın rakibimiz ile 6 puan fark bulunuyor. Bu yüzden moralim ve enerjim oldukça yüksek. Burada milli takım için de elimden geleni yapacağım” dedi.

Turnuvanın Almanya'da yapılacak olmasının kendisi açısından iyi olduğunu söyleyen Kökçü, “Turnuvada boy gösterdiğimiz takdirde ailem de beni izlemek istediğinde 2 saatte gelebilecek mesafede olacak. Şampiyonaya katılmak güzel bir durum olur. Hedefimiz iyi futbol oynayarak Avrupa Şampiyonası'na katılmak” ifadelerini kullandı.

54564-7