Irak'ın kuzeyinde bölücü terör örgütü mensupları tarafından açılan taciz atışı sonucu P.Uzm.Çvş. Kadir Dingil şehit oldu. Bakanlıktan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

şehit-kadir-dingil
"Irak Kuzeyi Harekat bölgesinde 03 Şubat 2024 tarihinde bölücü terör örgütü mensupları tarafından yapılan taciz atışı sonucu kahraman silah arkadaşımız P.Uzm.Çvş. Kadir DİNGİL şehit olmuş, iki kahraman silah arkadaşımız yaralanmıştır. Yaralılarımız derhal hastaneye sevk edilerek tedavilerine başlanmıştır. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır, yaralılarımıza da acil şifalar dileriz."

Şehit P.Uzm Çvş. Kadir Dingil'in şehadet haberi Osmaniye’nin merkeze bağlı Çona köyündeki baba evine Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından verilirken eve Türk bayrağı asıldı. 112 Acil Sağlık ekiplerinin hazır bekletildiği evin önünde taziye için vatandaşlar toplandı. Oturduğu sandalyede gözyaşlarına boğulan baba Mehmet Dingil yakınları tarafından sakinleştirilmeye çalışıldı. Şehit Kadir Dingil’in bekar ve 3 kardeşinin en küçüğü olduğu öğrenildi. Osmaniye Belediyesi tarafından evin önüne taziye çadırı ve gerekli ekipman hizmeti sağlanıyor.