Sağlık Sen Osmangazi Üniversitesi Temsilciliği tarafından yapılan açıklamada, son zamanlarda yaşanan gelişmelere dikkat çekildi. Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Mayıs ayında gündeme gelen bazı konularla ilgili olarak, algı ve yanlış haberlerin yayılmasına dikkat çekmek istiyoruz. Algı ve yalan haberlerle gündeme gelen kişi veya kurumlar hakkında gerekli hukuki süreçler başlatılacaktır. Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde hemşirelik hizmetleri büyük bir iş yükü altında çalışmaktadır. Sayısal olarak yaklaşık 400 hemşire eksik hizmet vermektedir. Bu durum, sağlık personelinin fedakarca çalıştığını ve meslektaşlarına göre daha fazla mesai harcadığını göstermektedir.

Sağlık Sen Eskişehir Şubesi olarak, resmi toplantı tutanakları ve diğer belgelerde de belirtildiği gibi, sağlık hizmetleri kadrosunda bulunan personelin asli görevlerine dönmesi gerektiğini sürekli olarak dile getirmekteyiz."

Anadolu Üniversitesi'ne Yön Veren İsim: Prof. Dr. Fuat Erdal Tekrar Rektör Seçildi Anadolu Üniversitesi'ne Yön Veren İsim: Prof. Dr. Fuat Erdal Tekrar Rektör Seçildi

Açıklamada devamla şu ifadeler yer aldı:

"Son zamanlarda yaşanan gelişmelerle ilgili olarak, hukuki süreçlerin başlatılacağını bildirmek isteriz. Hastanemizde, herhangi bir raporu olmamasına rağmen istenmeyen görevlerde çalıştırılan sağlık personeli bulunmaktadır. Bu durum, kurumun düzen ve esaslarına aykırıdır ve yasal hakların gasp edilmesine neden olmaktadır. Bu tür durumların takipçisi olacağımızı ve gerekli adımları atacağımızı kamuoyuna bildiririz."

Sağlık Sen'in, bütün sağlık çalışanlarının haklarını korumaya devam edeceği belirtilirken, sağlık personelinin asli görevlerini yerine getirmesi gerektiği vurgulandı.