Eskişehir’de trafik kazası nedeni ile tetkik ve tedavisi yapılırken sağ batın (retroperiton) bölgesinde 15×10 cm’lik kitle tespit edilen hasta, Eskişehir Şehir Hastanesi’nde gerçekleştirilen başarılı ameliyatla sağlığına kavuştu.

Genelde bu tip kitlelerin rastlantısal ve büyük boyutlara ulaştığında fark edildiğini belirten Op. Dr. Orhan Kalaycı, Op. Dr. Mustafa Sungur ve Op. Dr. Coşkun Kaya, ameliyatın başarılı bir şekilde geçtiğini belirterek, ameliyat sonrası takiplerinde hiçbir sorun yaşanmadığını, birçok merkezde yüksek riskli olması nedeniyle yapılmayan bu tip ameliyatların Eskişehir Şehir Hastanesi'nde başarılı bir şekilde gerçekleştirildiğini söyledi. 

Bir böbreği kitleyle birlikte çıkarıldı

Ameliyata ilişkin bilgiler veren cerrahi ekip, kitle ile birlikte sağ böbreğin çıkartılırken bağırsaklar ve ana toplardamarın korunduğunu ifade ederek bu şekilde kompleks vakaların burada üroloji ve genel cerrahi ekibi ile olduğu gibi multidisipliner biçimde yaklaşıldığını vurguladılar.

Eskişehir’de yapılan nitelikli ve başarılı ameliyatların hastaların sağlığına kavuşmasında çok önemli rolü olduğunu belirten Başhekim Uzm. Dr. Yaşar Bildirici de, "Eskişehir Şehir Hastanemizde alanında uzman hekimler ve sağlık ekibinin olağanüstü gayretleri sonucunda hastanemiz çok önemli başarılara imza atıyor” dedi.