Geçen yıl Türkiye'nin 49,5 derece sıcaklık rekorunu kıran Eskişehir'in Sarıcakaya ilçesinde, yaz başı olmasına rağmen termometreler 43 dereceyi gösteriyor. İlçenin nüfusunun çoğunluğu tarımla uğraştığı için vatandaşlar, sıcaktan kaçmak için tarım işlerini gece saatlerinde yapıyorlar.

Sarıçakaya, Eskişehir'in Akdeniz'i olarak bilinirken, yaz aylarının başlarında dahi 43 derece sıcaklık vatandaşları olumsuz etkiliyor. Çoğunluğu tarım sektöründe çalışan halk, gündüzleri evlerinden çıkmamaya özen gösteriyor. Bu nedenle tarım işlerini gece saatlerinde yapmayı tercih ediyorlar.

Tarlaya domuz kovalamak için gitti, traktörün üzerinde ölü bulundu Tarlaya domuz kovalamak için gitti, traktörün üzerinde ölü bulundu

İlçede yaşlılar neredeyse hiç dışarı çıkmazken, sıcaktan dolayı en çok baş ağrısı çekenler olduğu belirtiliyor. Halk, Meteoroloji'nin öğle saatlerinde dışarıda bulunanlara sıcağa karşı tedbirli olmaları yönündeki uyarısını dikkate alıyor.

Sarıçakaya'da bir çay ocağı işleten Halis Atalay, sıcakların etkilerini değerlendirirken, "Havalar çok sıcak, gölgede bile zor duruluyor. İnsanlar gündüzleri tarlada çalışamıyor, bu nedenle gece veya erken saatlerde işe başlıyorlar. Şu an termometre 43 dereceyi gösteriyor, gerisini siz düşünün" ifadelerini kullandı.