Geçtiğimiz günlerde Eskişehir’de çok önemli bir toplantı yapılmıştı. Eskişehir’e Akın Ağca, Ege Serbest Bölgesi (ESBAŞ) Yürütme Kurulu Başkanı Dr. Faruk Güler, kurulması planlanan Serbest Bölgenin konuşulduğu toplantıya Eskişehir Vali Yardımcısı Eskişehir OSB Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Küpeli, Eskişehir Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Celalettin Kesikbaş gibi isimler yer almıştı. Toplantıda konuşulanlar basında yer aldıktan sonra ilk meyvelerini vermeye başladı.

Birleşik Arap Emirliklerinden Eskişehir’e gelen bir yatırımcı ve beraberindekiler Eskişehir Teknik Üniversitesi Rektörü Tuncay Döğeroğlu ile önemli bir görüşme gerçekleştirdi. Eskişehir’e yapılacak çok önemli yatırımın maliyetinin 80-90 milyon dolarında civarında olduğu konuşuluyor. Eskişehir’e yatırım yapmaya sıcak bakan yatırımcıların gördükleri ilgi ve alakadan çok memnun oldukları ve kısa bir süre içerisinde yeniden Eskişehir’e geleceği öğrenildi. Yatırımcıların ve ESTÜ rektörünün uçak bakım sektörü ile alakalı bir yatırım için oldukça heyecanlı oldukları ifade edildi.

Eskişehir’in coğrafi konumu ve havacılık sektöründe kilit bir şehir olması nedeniyle bu kenti tercih ettiğini ifade eden yatırımcı Pejman Khadiri, “Eskişehir’de ve özellikle ESTÜ bölgesinde oluşturulacak serbest bölge alanı projesini duyduğumuzda çok heyecanlandık. Çünkü böyle bir bölge arayışlarımız vardı. Serbest bölge projesi hayata geçtiği anda Eskişehir’e önemli bir miktarda yatırım yapacağız. Bu miktar 80-90 milyon dolar gibi düşünsek de devam projeleri nedeniyle daha da artabilir. Eskişehir üzerinden tüm dünyaya çok büyük katkılar sağlayacağız. Bu proje Türkiye’ye de prestij kazandıracaktır. Yüzlerce Eskişehirli insana iş imkanı sunulacak. Serbest Bölge projesinin hayata geçirilmesi dışında hiçbir engelimiz yok. Eskişehir’de yapacağız bu yatırımda önemli ortaklara sahibiz. Türk ortaklarım olan Tansın Cengiz ve Volkan Gülecek’e teşekkür ediyorum.”