Saadet Partisi haftalık Pazar toplantısında, ülkenin içerisinde bulunduğu ekonomik kriz ve işçinin, emeklinin geliri ana konu oldu. Saadet Partisi Tepebaşı İlçe Tanıtma Başkanı Sercan Gözegir, yaptığı açıklamalarda AK Parti hükümetine yüklendi.

“Herkesin dilinde seçim sonrası felaket sözcükleri eksik olmuyor” ifadesiyle konuşmasına başlayan Gözegir, geçtiğimiz yıl AK Parti’nin seçimi kazanmak için altın ve döviz fiyatlarını baskılayarak, seçimden hemen sonra yüzde 80’e varan artış olduğuna dikkat çekti. Gözegir, hükümete şu şekilde seslendi:

“Buna binaen akaryakıt fiyatları da neredeyse iki katına yükselince, iğneden ipliğe zam kaçınılmaz oldu, halkımız perişan oldu. Bu yıl ise aynı hatayı yapmaya devam ediyorsunuz yine dövizi baskılıyor, faizi arttırıyorsunuz. Maalesef görünen o ki seçim sonrası daha kötü günler bizleri bekliyor. Gelin bu yanlıştan bir an evvel dönün! Yandaşa rant ve koltuk sevdası için ülkemizi harcamaktan vazgeçin!”

2002 yılında AK Parti iktidara geldiğinde işçi emekli aylığının asgari ücretin bir buçuk katı olduğunu, bugün ise yüzde 200 zammın bile 2002 yılını yakalayamayacağını belirten Gözegir, “Milleti açlığa ve sefalete sürüklediniz, ortalama yüzde 5'lik bir kesimin rahatça yaşadığı yüzde 95'in ise kıt kanaat geçindiği ülkemizi güllük gülistanlık göstermekten bıkmadınız mı?” dedi.

Yerel seçimlerde algı yöntemleri yapıldığını ve adayların projelerinden çok mal varlıklarının öne çıkmasını eleştiren Gözegir, “Seçimlerde projelere göre oy verilmediği için yıllar geçmesine rağmen sorunlar artarak devam etmektedir. Saadet Partisi olarak önümüzdeki yerel seçimleri geçtiğimiz dönemlerde olduğu gibi yine onlarca proje ile hazırlanıyor gelin bu seçimlerde projelere oy vererek Saadet partisini yerel yönetimin başına getirin” şeklinde konuştu.