Yenilik Partisi Eskişehir İl Başkanı Serkan Ortatepe gündeme dair açıklamalarda bulundu;

Serkan Ortatepe şu açıklamaları yaptı;

"Dün maalesef Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nden cadde otoparkları parkomat tarifesine zam yaptı. Cadde otoparklarında ilk saat 11 TL sonraki saatlerde ise 6 TL olarak fiyatlandırılıyordu. Alınan zam kararının ardından ilk saat 17 TL sonraki saatlerde ise 10 TL olarak fiyatlandırılacak. Eskişehir Caddeleri’nde bedava olması gereken bir olay için para topladığınız yetmezmiş gibi bir de zam yapıyorsunuz. Bu zam asla kabul edilemez.

Geçtiiğimiz gün Eskişehir’de TOKİ kuraları çekildi. 1800 talihli vatandaşımıza kura ile konut çıktı. Ev kaç metre kare. Bu konutlar nerede yapılacak. 2019 yılındaki TOKİ talihlileri henüz evlerine kavuşamamışken bu talihliler ne zaman evlerine kavuşacak. Bu vatandaşlar kaç para taksit ödeyecek. Ne zaman ödemeye başlayacaklar hiç bir şey belli değil. İnsanlarımız ev sahibi olacaklarının sevinci içerisindeler ancak kervan yolda düzülür mantığı ile hareket edip bu işleri seçim propagandası olarak kullananları kınıyoruz. Cevabı belirsiz her şeyin yanıtını bir an evvel açıklayıp insanların akıllarındaki soru işaretlerini kaldırın.

Son olarak da EYT’liler konusunda değinmek istiyorum. Bu EYT kanunu ne zaman meclise gelecek arkadaş. Bu kanun bir an önce çıkmalı. İnsanlar evlerini, arabalarını satıp devlete olan borçlarını kapatmaya çalışıyorlar. İyi de bu insanlar ne zaman maaş almaya başlayacaklar. Ne zaman emekli olacaklar. Seçimlerden sonraya mı bırakıyorsunuz. Bu insanları bekletmenin ne anlamı var. Yakında demekten öteye gidemiyorsunuz. Hani yılbaşından önce tüm süreç sonuçlanacaktı. Halk her şeyin farkında. Halk Yenilik Partisinin de farkında. Halk sabırsızlıkla sandığı bekliyor. Halk sabırsızlıkla sandıkta hesap soracağı günü bekliyor."