Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkan Yardımcısı Dilara Tambova, Pazar günü Sivrihisar’da gerçekleşecek sucuk festivaline tepki gösterdi.

“MEVCUT HİZMET BÖLGELERİNİ ŞOV ALANINA DÖNÜŞTÜRDÜ”

“Gün geçmiyor ki! Ülkemizde ve şehrimizde; yönetim erkindeki, savurganlığın ve israfın, yeni bir örneğine rastlamayalım” diyen Genel Başkan Yardımcısı Dilara Tambova,

“Asli görevi seçildiği bölgenin, öncelikli ihtiyaçlarına cevap vermek ve hizmet kusurlarını gidermek olan kişiler! Maalesef; kendi kariyerlerini, bir adım ileri taşıyabilmek uğruna, mevcut hizmet bölgelerini, şov alanına dönüştürmekteler” dedi.

Eskişehir’in mevcut ilçelerinde, vatandaşın pek çok ihtiyacı ve sorunu varken bazı belediye başkanlarının geçmişten kalan borç yüküyle uğraştığını; bazılarının ise festival adı altında, gereksiz harcamalar ile maliyet yükünü artırıp, savurganlık yaptığını ifade eden Tambova, “Bu ilçedeki, öncelikli gereksinimler, vatandaşlar ve hepimizin malumuyken geçmişten gelen bir geleneği, mütevazı bir etkinlikle sürdürmek yerine, bu kutlamaları; şahsi bir şova dönüştürmek, yönetim erkindeki ciddiyetsizliğin somut bir örneğidir. Böylesi bir sorumsuzluk, kişisel hırs ve ikbal beklentisinin de ötesinde; maalesef, bir kamu geleneğine dönüşmüş ve yozlaşmanın, kabul edilemez boyutlarını da ortaya çıkarmıştır. Hizmet yapma, şov yap! Zihniyeti, ülkemizin en kronik hastalığı haline gelerek; devletin en tepesinden, en küçük idari birimine kadar sirayet etmiş durumdadır. Sivrihisar ilçemizin, çözülmesi gereken öncelikli sorunları varken; mahiyetini de aşan bu etkinlik, ziyadesiyle gereksiz ve hizmet dışı bir eylemdir. Bu festival; şahsi bütçenizden veya sponsorlarınız vasıtasıyla gerçekleştirildi ise hayırlı olsun; ancak kamu kaynaklarıyla planlamışsa eğer bu, asla kabul edilemez; zira üzüntü ve kaygıyla izlediğimiz bu aymazlık; ne yazık ki artık! Bir Ak Parti geleneği haline dönüşmüştür” ifadelerini kullandı.

“KONU İKTİDAR OLUNCA NEDEN UYARMADILAR?”

Tambova, sözlerine şöyle devam etti:

“İktidar partisi olarak, CHP’li belediyelerin; bu tür etkinliklerini çokça eleştiren iktidar mensupları, konu kendi belediyelerine gelince, neden yöneticilerini uyarma gereği duymadılar diye de sormak isteriz. Daha önce de belirttiğim gibi kamu kaynakları; vatandaşın cebinden çıkan ve yine, bizzat vatandaşın bütçesidir. Kanunen ve etik olarak da sadece, kamuya hizmet akdi için kullanılır. Hiçbir seçilmişin, milletin parasıyla ve geleceğiyle oynama hakkı ve lüksü yoktur. Kamuoyunun ve bizlerin kafasında; soru işareti bırakan bu konunun, bir an önce açıklığa kavuşturulması elzemdir.”