Eskişehir'de Tepebaşı Belediyesi sakinlerinden birinin, belediyenin konteyner sayısının yetersizliği nedeniyle evinin önündeki ağaca atılan çöplerden rahatsız olduğu ortaya çıktı.

Vatandaş, bu duruma tepki olarak ağaca bir yazı yapıştırdı. Ağaçta yer alan yazıda, 'Ağaçların dibine çöp atmayın! Belediye 20 metre ileriye çöp konteynerını koydu. Çiçekçinin önüne, burası çöplük değildir!' ifadelerine yer verildi.

Eskişehir-Bilecik Tabip Odası: Sağlıkta Dönüşüm Programına Sert Tepki Eskişehir-Bilecik Tabip Odası: Sağlıkta Dönüşüm Programına Sert Tepki

Vatandaş, çevre temizliğine ve düzenine dikkat çekerek, çöp atma konusunda duyarlılık çağrısında bulundu. Ayrıca, belediyeden daha fazla konteyner sağlanması talebinde bulunduğu belirtildi. Bu durumun sadece çevre kirliliğine değil, aynı zamanda mahalle estetiğine de zarar verdiğini vurgulayan vatandaş, toplumun genel düzen ve temizlik konularında daha duyarlı olması gerektiğini ifade etti.

Ağaç Yazısı

Kurtuluş Mahallesi sakinleri arasında bu tür çevre sorunlarının arttığına dikkat çeken vatandaşlar, belediyenin daha etkin önlemler almasını ve mahalle temizliğine yönelik daha fazla destek sunmasını beklediklerini belirtti. Bu tür sorunların çözümünde vatandaşların ve yerel yönetimlerin iş birliği yapması gerektiğine dikkat çekildi.