Türkiye İşçi Partisi Eskişehir 1. Sıra Milletvekili Adayı Gökay Başar şu açıklamaları yaptı;

“Türkiye İşçi Partisi seçimlerde en az 20 milletvekili çıkarmayı hedefliyor. Sokakta gezdiğimizde çok olumlu tepkiler alıyoruz. Aday tanıtım organizasyonunumuza da yoğun bir katılım oldu. Çok güzel bir hava yakaladık. Şehirden güzel geridönüşler alıyoruz. Başaracağımıza inanıyorum. Şu ana kadar hiç olumsuz tepki almadım. Eskişehir basını da bize ilgi gösteriyor. Eleştirilere de açığız ama eleştiri de almadık.

TOGG ALACAK PARAMIZ YOK!

Eskişehir sokaklarında TOGG marka bir araç dolaşıyor. Fatih Dönmez 3-4 gündür TOGG ile geziyor. Açıkçası benim TOGG alacak 950 bin liram yok. Benim makam aracım fiyatı uygun bir motosiklet. Sokak sokak motosikletimle geziyorum. Yurttaşlarımızın TOGG alamayacağını da biliyorum ve görüyorum. İnsanlar kuru soğan almakta zorlanırken Eskişehir sokaklarında 1 milyonluk TOGG ile tur atılmasını anlamıyorum. İnsanlar TOGG ile sadece fotoğraf çektirebiliyorlar. Büyük ihtimal bir daha da göremeyeceğiz.

İKTİDAR HALKTAN KOPUK

10 yıldır moto kuryelik yapıyorum. Öğrencilerin sınav haftalarında yoğunluk olurdu. Deprem sonrasında uzaktan eğitime geçildiği için işler çok azaldı. Eskişehir’de öğrenci kalmadığı için esnaf para kazanamıyor. Esnaf para kazanamadığı için kepenk kapatıyor. Kepenk kapandığı için aşçılar, garsonlar, kuryeler işsiz kaldı. Deprem sonrası Eskişehir’de işler inanılmaz azaldı. Ekonomi Bakanının çıkıp kuzu etinin dana etinden daha ucuz olduğuna, insanların damak lezzetinin değiştiğine falan anlatmasını anlayamıyorum. Gerçekten halktan kopuklar. Pazara gidiyoruz ve fiyatları görüyoruz. İnsanlar fiyatları görünce isyan ediyor. Bir kilogram 300 lira olmuş. Kaç kişi kıyma alabiliyor. Bu kadar halktan kopuk bir iktidar nasıl halktan ilgi görebiliyor anlamaya çalışıyorum.

ÇOCUĞUNA ŞEKER ALAMAYAN BABALAR VAR

İnsanlar markete gitmeye korkar oldu. Bu ülkede çocuğuna bir pantolon alamadığı için canına kıyan babalar gördük. Ramazan Bayramında şeker ikram edilir, kolonya ikram edilir. İkram edeceğimiz bu ürünler de çok pahalı. İnsanlar bunları düşününce yüzü kızarıyor. Bir babanın çocuğuna şeker alamadığını görmek bizleri çok üzüyor. Ramazan davulcuları bahşiş alamıyor. Bayramlık kıyafetler alınamıyor. Şeker toplamak için kapıya gelen çocuklara kapılar açılamayacak. Ne yazık ki ülkeyi hale getirdiler.

İNSANLAR KIRSALDAN ŞEHİRLERE GÖÇ EDİYOR

Mazot fiyatlarının 22-23 lira olduğu bir ülkede çiftçi nasıl para kazansın. Üreticiyi teşvik edecek hamleler yapılmıyor. Tarım Bakanının ‘çiftçimiz çok güzel paralar kazanıyor’ söylemi doğru bir söylem değil. İnsanlar kırsaldan şehirlere göçüyor. Halktan kopmuş bir iktidar var. Sadece yüksek gelirli insanlarla görüşüyorlar. Şaşırarak takip ediyoruz.”