Cep telefonlarında vakit geçirme sayısının günden güne arttığı artık yapılan anket ve araştırmaların sonucuyla ortaya çıkıyor. Önceden kitap ve derginin önemi çok fazlayken maalesef artık bunların yerini dijital medya ve cep telefonları aldı.

Cep telefonlarına ilişkin yapılan bir ankette ise kullanıcıların yüzde 65’i telefonlarıyla en çok tuvaletlerde vakit geçirdiğini kanıtlıyor.

Bu alışkanlığın uzun yıllardır insanlarda bir bağımlılık haline geldiğini ifade eden uzmanlar ise bunun çok zararlı olduğu konusunda cep telefonu kullanıcılarını uyarıyor.

Tuvalette 10 dakikadan fazla cep telefonu ile zaman harcanmaması gerektiğini özellikle belirten uzmanlar, uzun süre oturmanın özellikle kabızlığa yol açtığını dile getiriyor.

Tuvallette uzun vakit geçirmek ayrıca dikkat dağınıklığının başta gelen nedenlerinden, çoğu insan yapması gereken başka bir iş veya yetişmesi gereken bir yer varken herhangi bir uygulama veya oyunda vakit geçirip nasıl zamanın geçtiğini bu nedenle fark etmiyor. Bazen 10 dakika bile zararlıyken bu süre 30 dakikaya kadar uzayabiliyor.