AFAD'ın yaptığı açıklamaya göre Marmara Denizi açıklarında Bursa Gemlik Körfezi'nde 3 dakika arayla meydana gelen ve Eskişehir'de de hissedilen deprem vatandaşları tedirgin etti. Türk Jeolog ve Deprem Blimcisi olan Prof. Dr. Naci Görür sosyal medya hesabından depremle ilgili paylaşım yaptı.

Prof. Dr. Naci Görür paylaşımında, “Bursa, Mudanya Kumyaka’nın biraz açıklarında 5,1 büyüklüğünde deprem oldu. Bu deprem belli ki çok insanı telaşlandırdı. Deprem muhtemelen Zeytinbağı fayının Gemlik Körfezi içindeki kısmında. Bu fay KAF’ın güney kolunun bir parçası. Güney kol yavaş hareket eden ama stres biriktire bir fay zonu. 1999 depremlerinde tahmin ediyorum stres kaybına uğradı. Biz depremi kuzey kolunda bekliyoruz. Şu an bir sıkıntı görmüyorum ama Gemlik’te önlem alınarak bu yerleşim alanı deprem dirençli hale getirilmelidir. Bu kentimizin yeri çok tehlikelidir ve doğrudan Gemlik fayının üzerindedir” ifadelerini kullandı.

Depremden etkilenen vatandaşlara “Geçmiş olsun” dileklerini ileten Prof. Dr. Görür, yetkililere gerekli önlemlerin alınması gerektiğini söyledi.