Eskişehir’de havalar ısındı. Bazı vatandaşlar da havuz sezonunu açtı. Doç. Dr. Nafiz Koçak da Havuzlarda hijyen için en çok ve sıklıkla kullanılan dezenfektanın klor olması nedeniyle idrar yolu enfeksiyonu hastalarının sayısında artış olabileceğini kaydetti.

Havuz yoluyla en sık bulaşan enfeksiyon etkenlerinin rota virüsü, nörovirus, enterovirus ile hepatit A gibi viral etkenler olduğunu söyleyen Doç .Dr. Nafiz Koçak  su kaynaklı dış kulak enfeksiyonlarına karşı da uyardı.

Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı, Doç. Dr. Nafiz Koçak, “Kulak ağrısı, dış kulak yolunda şişme, kulak akıntısı ve işitme azlığı ile kendini belli eden hastalığa, özellikle çocuklarda daha sık rastlanır. Havuz sonrası kulak enfeksiyonlarından korunmak için, kulaklar havuzdan çıkınca kurulanmalıdır.” dedi.

‘Havuza girmeden önce mutlaka duş alınmalı’ diyen uzman doktor, vücudun klorlu sudan arındırılması için havuzdan çıktıktan sonra tekrar duş alınması gerektiğini vurguladı.

Son olarak ‘Saçları klorun vereceği zarardan korumak ve havuza dökülmesini engellemek için mutlaka bone takılmalı’ diyen Doç. Dr. Nafiz Koçak, “ Havuz kenarında yemek yenilmemeli, sigara içilmemelidir. Havuz bölgesine ayakkabı veya dışarıda giyilen terliklerle girilmemelidir. Ayaklar mutlaka dezenfekte edilmelidir. Havuzda su yutmamaya dikkat edilmelidir” uyarılarını yaptı.