Osmaniye’nin Kadirli ilçesine bağlı Cemalpaşa Mahallesi’nde iki kızıyla birlikte yaşayan Emine Erenler, iki yıldır 4 bin liraya oturduğu evin kirasını ev sahibinin artırmasına tepki gösterdi. Eşinden ayrı 9 aylık hamile kızı ve ortaokula giden diğer kızıyla aynı evde kalan Emine Erenler, ev sahibinin kira parası olarak 15 bin lira istediğini, ancak bu parayı ödemeye maddi gücünün olmadığını ifade etti.

Emine Erenler, şunları söyledi:

"İki yıldır buradayım. Bir yılına 4 bin lira verdim, ikinci seneye de 4 bin 500 lira verdim. Yalvardım, 'Tamam' dedi. Bu sene de ev sahibimle konuştum, ev sahibim dedi ki ‘15 bin lira vereceksin'. Durumumu anlattım; benim eşim yok, 10 sene oldu ayrılalı. Şimdi ise iki tane çocuğum var. Kocasından ayrı, hamile. Kızımın birisi de ortaokula gidiyor. Biliyorsunuz işte hayat pahalı. Ben de kiralık ev bulamadım. Ev sahibim dedi ki '15 bin lira parayı vereceksin, taksit taksit ödeyeceksin' dedi. Ne yapacağımı şaştım inan ki. Ev sahibi dedi ki 'Hayat pahalılaştı. Her şey her sene günü gününü tutmuyor. Bu sene 15 bin lira parayı vereceksin.' Depremden dolayı ben bir yer bulamıyorum, yani kalmak zorunda kalıyorum.

Ben de sosyal yardımlaşmadan 3 bin lira alıyorum. Aile destek parası da bin 600 lira alıyorum. Bunun boğazı var, çocuklarımın giyimi var, dolmuş parası var, evin kirası var, elektriği var, suyu var; bunu nasıl ödeyeceğim? Kendim zaten rahatsızım, çalışamıyorum. Kızımın birisi hamile, birisi de öğrenci, okula gidiyor. Kızım bugün yarın doğum yapacak, sokakta mı doğuracak? Ne yapacağımı şaştım yani. Hayat pahalılaştı. Nereye gideceğimi şaştım."