Hasan Özdağ, Osman Akkaya ve mevcut başkan olan Suat Er'in aday olduğu seçimde yeniden Suat Er seçilerek güven tazeledi. Kongre adaylık konuşmaları esnasında gergin anlara sahne oldu.

Başkan adayı Hasan Özdağ, "Oda odalıktan çıktı. Aile şirketine dönüştü. Başkanın çoluk çocuğuna gelir kapısı oldu. Kendisine de dört yüz elli bin liralık makam arabası aldı. Üyelerin vergileriyle yapılan bu harcamaların ahı çıkar." dedi.

 Başkan adaylarından Osman Akkaya da mevcut başkan Suat Er'in kızının da oda şirketinde çalıştığını ve yüksek maaş aldığını söyleyerek, "Mevcut başkanın belediyelerle arası çok iyi değil. Bu yüzden de taksi duraklarının hali ortada. Yağmurda, kar da akıyor. Yanlış harcamalar yapılıyor" dedi.

 Suat Er  ise kendine yapılan suçlamaları kabul etmediğini söyleyerek insanların artık bu yalanlara inanmadığını ifade etti.

Gün boyu devam eden kongrede akşam saatlerinde sandiklar açıldı ve Suat Er 776 oy alırken Hasan Özdağ 563, Osman Akkaya 163 oy aldı. 

Suat Er başkanlığındaki yeni yönetim kurulu şu isimlerden oluştu:  Kadir Ağır, Abdil Sudurağı, Enver Şahin, Muammer Özcan, H. İbrahim Yılmaz, Hüsnü Önal, Hamdi Uyar, İbrahim İzmir, Bilal Odabaş, Gökhan Aktan.