Açıklama Zihin Eğitmeni Burak Dalgül’den geldi. Dalgül, kendisine danışan pek çok kişinin, Whatsapp’tan gelen bildirimlere kayıtsız kalamadığını ancak bu durumun kendilerinde strese neden olduğunu söylediğini belirterek, “Bilinçsiz teknoloji kullanımı, hayat konforunuzu artırmaz. Bilinçli olmayan her eylemde olduğu gibi, bilinç dışı WhatsApp kullanımı psikolojik pek çok probleme davetiye çıkarır” dedi.

Gün içinde Whatsapp’tan gelen bildirimlerin bir numaralı dikkat dağıtıcı olduğunu da belirten Dalgül, özetle şunları kaydetti:

"SORGULAMAYAN ZİHİN İLETİŞİM KURAMAZ"

"Gün içinde en çok vaktimizi ayırdığımız elektronik cihaz tabii ki cep telefonlarımız. Cep telefonlarımızda da en çok vakit ayırdığımız 2 uygulama WhatsApp ve Instagram.Bu 2 uygulamayı ne için, ne maksatla ve nasıl kullanacağını sorgulamayan bir zihin, WhatsApp uygulamasını iletişim kirliliği için hatta iletişimsizlik için kullanır.

"WHATSAPP BİR NUMARALI DİKKAT DAĞITICI"

Her faaliyetten sonra açılan WhatsApp gruplarından gelen sayısız bildirimler, her bildirimle gelen ses ve titreşim; 1 numaralı odak ve dikkat dağıtıcıdır. Bu nedenle zihnini eğitmeyen her insan günümüz iletişim uygulamalarını gözleri açık bir şekilde uyuyarak kullanır. Halbuki bunu kendisinin bilinçsiz zihinle tercih ettiğinin farkında olmadığı içinde bir de bu durumdan şikayet eder. Şikayet ettikçe daha çok faydasız duygu ve düşüncelere odaklanır. Bu durum belli bir süre sonra stres, kaygı ve endişe haline dönüşür. Aslında bugün insanların büyük bir çoğunluğunun kendisine yaşattığı durum tam olarak budur.

"WHATSAPP BİLDİRİMLERİNİ EN AZINDAN SESSİZE ALIN"

Hayatımızda konu her ne olursa olsun ‘ya hep ya hiç’ mantığıyla kendimize bir fayda sağlayamayız. Bu nedenle WhatsApp gibi uygulamaları hep kullanmak veya hiç kullanmamak değildir aslında mevzu. WhatsApp gruplarına katılma konusunda seçici davranıp, gün içerisinde aile, iş hayatımıza ayırdığımız zamanlarda bildirimleri sessize alarak bunun dışındaki kalan zamanlarda bildirimleri etkinleştirmek en etkili ve faydalı metot olacaktır."