1. Su Tasarruflu Batarya Seçimi: Banyonuzda bir tasarruflu batarya kullanarak tasarruf yapabilirsiniz. Sıcak ve soğuk su ayarlaması için tek bir tutamaklı batarya alarak su akışını kontrol edebilirsiniz.

2. Su Tasarruflu Klozet: Klozet tercihinizde de su tasarrufu yapabilirsiniz. Çift sifon sistemli klozetler tasarruflu olabilir. Çift sifonlu klozetlerde, tuşun bir tarafı yarı su depolayan, diğer tarafı ise tam boşaltan bir sifon olarak çalışır.

3. Düşük Su Akımlı Duş Başlıkları: Duş başlıkları banyo su tüketiminizi önemli ölçüde etkileyebilir. Düşük su akımlı duş başlıkları, su tasarrufu yapmanın en kolay yoludur.

4. Muslukları kapatın: Banyoda fayanslarınızı temizlerken muslukları kapalı tutarak su tasarruf edebilirsiniz. Sadece lavabo kullanacağınız zaman musluğu açın.

5. Su Kabı Kullanın: Duş alırken, klozet suyu arıtma sistemlerinin kullanılması veya lavabonun açıkta belirlenen alanına bir su kabı yerleştirerek su tasarrufu sağlayabilirsiniz. Arıtılmış suyu banyoda kullanmak, temizlik yaparken suyu değerlendirmek ya da bitkileriniz için kullanılabilecekleri biriktirmek gibi fikirlerden yararlanabilirsiniz.

6. Su Tasarruflu Musluklar: Çıkan su akımını kontrol eden musluklar su tüketimini azaltmaya yardımcı olur. 

7. Lavabo ve Duş Bölmelerinde Toplama Sistemi: Lavabo ve duş bölmesine yerleştirilmiş toplama sistemi yardımıyla kullanılan suyun bir kısmının tekrar kullanılabileceği bir yere yönlendirilerek tasarruf sağlanabilir. 

8. Yüksek Verimli Su Isıtıcıları: Yüksek verimli su ısıtıcıları, enerji tasarrufu sağlarken aynı zamanda su tasarrufuna da katkıda bulunabilir. 

9. Sızdıran muslukları onarın: Sızdıran musluklar banyo ve mutfaklarda çok fazla su kaybına neden olur. Hasarlı musluk contalarını değiştirerek sızıntıları kolayca önleyebilirsiniz. 

10. Düzenli Bakım: Banyonuzdaki tüm tesisat sistemlerini düzenli olarak kontrol edin. Daha az su kullanmanıza yardımcı olacak onarım ve değişiklikler yapmaya devam ederseniz, banyonuzda su tasarrufu yapmak kolay olacaktır.