Zencefil mide rahatsızlıkları için mükemmeldir, bu nedenle genellikle örneğin hamilelik sırasında ortaya çıkan kusma ve mide bulantısı için tavsiye edilir. Ancak son araştırmalar, bu bitkinin stres için kullanımda da olumlu bir etkiye sahip olduğunu gösteriyor. Antienflamatuar özelliklere sahiptir ve serbest radikallerin zararlı etkileriyle mücadele eden harika bir antioksidandır (diğerlerinin yanı sıra vücudun yaşlanmasından sorumludur).

Şaşırtıcı gelse de, tüketilen sadece 3 gram zencefil vücut için şaşırtıcı derecede iyi sonuçlar getiriyor.

Zencefil tükettikten sonraki 2 saat içinde vücudumuzda gerçekte ne olur?

Zencefil, yemekten sonraki 1 Saat içinde serbestçe “mideyi ısıtır”, bu da bakteriyel florayı yavaşça etkiler ve böylece sindirim rahatsızlıklarını da hafifletir. Bitkinin antioksidan özellikleri vücudun daha iyi yenilenmesini ve zencefilin daha hızlı sindirilmesini sağlar.

Bu durumda bitkinin etkisi çok daha fazladır. Her şeyden önce, vücuttaki zararlı toksinlerden kurtulmaya odaklanır, ancak midede zencefilin varlığı da şunları etkiler:

Adet ağrısının azaltılması;

 Strese karşı koymak,

 Vücuttaki her türlü iltihapla mücadele etmek;

 Baş ağrısı ve mide bulantısının azaltılması;

 Daha hızlı sindirim süreçleri sayesinde kilo kaybını kolaylaştırmak;

 Bağırsaklardaki parazitlerle mücadele;

Kalp problemlerinin önlenmesi;

 Ağız boşluğunun dezenfekte edici ve ferahlatıcı etkisi;

 Yeni kanser hücrelerinin oluşumunun önlenmesi;

 Kan dolaşımını iyileştirmek veya soğuk algınlığı ve griple iyi sonuç veren mükemmel ve doğal bir balgam söktürücü ilac olarak kullanma.

Taze kaynatılmış suya 3 gram öğütülmüş veya rendelenmiş zencefil eklenmeli ve en az 4 dakika bekletilmelidir. Bu sürenin sonunda, tercihlerinize ve tercihlerinize bağlı olarak limon veya bal ekleyebilirsiniz.