Eskişehir’in gerçek bir kültür sanat şehri olduğuna vurgu yapan Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen şu ifadeleri kullandı;

“Türkiye’nin dört bir yanından başta olmak üzere yerli ve yabancı misafirleri şehrimizde ağırlamaktan çok mutluyuz. Büyük değişim yaşayan Eskişehir, oluşturduğumuz turistik merkezlerimizle hem yurt içinde hem yurt dışında artık tanınan, tercih edilen ve görülmesi gereken bir yer olarak gösteriliyor.

Senfoni Orkestramız, Şehir Tiyatrolarımız, Eskişehir’de ağırlamaktan gurur duyduğumuz sanatçıların sergileri, müzelerimiz, tematik parklarımız, bot ve gondollarımız ile 2022 yılında da turizm hareketliliği içerisinde yoğun bir dönem yaşadık.

Müzelerimize yenilerini ekledik. İmren Erşen Oya Müzesi, Hamam Müzesi, Berna Türemen Kedi Sanat Evi ve Ali İsmail Türemen Mavi Sanat Evi’ni ziyarete açtık. Müzelerimiz yalnızca görülüp geçilen yerler değil aynı zamanda birer kültür ve bilgi hazinesi olarak da görülüyor. Bu anlamda her müzemizin köklü bir kültürel birikime sahip olmasını çok önemsiyorum.

Tarihi Odunpazarı bölgesinde projeler ve çalışmalarımız da sürüyor. Bir diğer deyişle Eskişehir müzeler şehri olmaya devam ediyor. Senfoni Orkestramızın gerek Eskişehir gerekse Türkiye’nin birçok şehrinden çok sıkı takipçisi ve izleyicisi var. Şehir Tiyatrolarımız Türkiye turnelerinin yanı sıra Avrupa’da da gösterim yaparak Eskişehir’in sanat bayrağını dalgalandırmaya devam ediyor. Eskişehirliler sanatın ve sanatçının kıymetini çok iyi bilirler. Bundan önce olduğu gibi bundan sonra da Eskişehirlilerden aldığımız güçle sanata ve sanatçıya olan desteğimiz artarak devam edecek. 2023 yılında da güzel şehrimizin kültür, sanat ve turizm hareketliliğini sürdürmek için çalışmalarımızı aralıksız sürdüreceğiz. Şehir Eskişehir’dir diyor ve yeni yılda da herkesi güzel şehrimizi görmeye davet ediyorum.” dedi.