Zafer Partisi Eskişehir İl Başkanı Bayram Bingöl şu basın açıklamasını yayınladı;

“2023 yılı asgari ücret tespit toplantılarının sonuncusunun yapıldığı bugün nihayet asgari ücret açıklandı. Masada 3 taraf vardı bugüne kadar. Aslında 3 taraf olması gerekiyordu bugün de. Ama işçi işveren ve hükümet taraflarından işçi kesimini temsilen Türk-iş toplantıya katılmama kararı aldı. Gerekçesi ise asgari ücretin 9 bin TL’nin altında olmasının kararına imza atmayacağıydı. Asgari ücret ise 8500 tl olarak belirlendi ve hükümetin ve işverenin imzasıyla karara bağlandı.

Türk-iş karara değil de toplantıya şerh koydu. Olacak şey değil. Sen bu ülkenin çalışanlarının yüzde altmışını direkt geri kalanını da dolaylı olarak temsil ediyorsun o masada. Aileleriyle birlikte milyonlarca Türk Vatandaşını....

İşveren tarafına söylenecek bir söz zaten yok, işlerine gelecek şekilde karar alan hükümet temsilcilerinin her teklifine zaten imza atacaklardı.

Akp hükümeti ise gerçekte yüzde 170 olan enflasyonu Tüik’in açıkladığı rakam oranında bile hesaplamadan, kendi yarattiklari enflasyon oranına bile yaklaşmayan bir zam oranı açıkladı.

Yazıklar olsun; Aziz Türk Milletinin çalışanlarını dünyadaki en ucuz işgücü olarak sistemsel şekilde en temel insanı yaşam haklarını bile elinden alan akp hükümetine, yüzbinlerce liralık makam arabalarıyla şatafat içinde yaşayıp sozumona temsil ettiği emekçilerin taleplerini masaya yumruğunu vurup o masadayken karara şerh koymaya cesaret edemeyen Türk-işe yazıklar olsun. Asgari ücreti 3 değil 4 katı bile artırıyorsunuz bir ay sonra bu enflasyonla o zammın nasıl kuşa döneceğini bu Aziz Millet görmüyor mu sanıyorsunuz?

Ama şükürler olsun ki bu adaletsizliğin bu hak yemenin sonu yaklaşıyor. Çok yakındır ki ‘milletimizin kaderini yine milletimizin kendi iradesi’ belirleyecek, ve o millet, ikinci yüzyılına giren Cumhuriyetimizin ilk ve en büyük devrimcisi Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ilkelerini gerçek anlamda devam ettiren tek parti Zafer Partisine görevi teslim edecek,  bu şerefi teslim alan partimiz de ekonomimizi en hızlı yoldan düzelterek emekçimizi ailelerini ve tüm milletimizi hak ettiği refah seviyesine ulaştıracaktır.

Lütufta mi bulundunuz efendiler? Esas lütfu seçim sandıkları açıldığında kim kime bulunmuş göreceksiniz. Saygılarımızla arz ederiz.”