30 Haziran’da İstanbul’un Kadıköy ilçesinde 25 yaşındaki Kübra K. bir erkek tarafından tacize uğradı. Tacizciden kaçmaya çalışan genç kadının yardım çığlığına Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesi bürosunda görevli Cumhuriyet Savcısı Ayşe Gül Gürer duydu. Tacizci şüphelisi Mustafa E.’den kaçmaya çalışan Kübra K. bir ticari taksiden yardım talep etti.  Ticari taksinin içerisinde o esnada Cumhuriyet Savcısı Ayşe Gül Gürer bulunuyordu.

Savcı Gürer yardım isteyen kadını taksiye aldı. Şüpheli Mustafa E. ise taksiye gelerek Kübra K. için "Bu kız benim sevgilim, siz yalan söylüyorsunuz. Bana kimliğinizi gösterin" dedi. 

Savcı Ayşe Gül Gürer, durumu polis ekiplerine bildirmesi üzerine olay yerine gelen ekipleri, şüpheliyi gözaltına aldı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından olayla ilgili iddianame hazırlandı. Mehmet E. iddianamede olayı anlattı. Zanlı Mehmet E. olayla ilgili ifadesinde Kübra K.’nin alkollü olduğunu ve yardım etmek istediğini ve çevredekilerin yanlış anladığını ifade etti. 

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede zanlı Mustafa E. hakkında "Cinsel saldırı" ve "Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçlarından 17 yıl 6 aya kadar hapis cezası ile cezalandırılması istendi. Duruşma ilerleyen günlerde görülmeye başlanacak.