Olay, Kilis Okçular Mahallesi, Selvili Medrese Sokak'ta meydana geldi. İddiaya göre, iki gün önce okuldan çıktıktan sonra bir daha haber alınamayan yabancı uyruklu 9 yaşındaki Gina Mercimek'i bulabilmek için geniş çaplı çalışma başlatıldı. Çalışma sırasında bir ihbarı değerlendiren ekipler, küçük kızın evinin yan sokağında iki katlı binanın bahçesindeki su kuyusunda arama çalışması başlattı.

Kilis'te, 9 yaşındaki Gina Mercimek'in boynuna briket bağlanmış halde su kuyusunda ölü bulunması olayı ile ilgili 2 zanlı gözaltına alındı. Küçük kızın cansız bedeni kılınan cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı.

Gina Mercimek isimli kız çocuğu için geniş çaplı soruşturma yürüten Kilis Emniyetinin yakaladığı 2 zanlı tutuklandı. Tutuklama ardından akşam saatlerinde bir grup Suriyeli olayı protesto etmek için Cumhuriyet Caddesi'nde yürüyüş yaptı. Caddede tur atan grup, sloganlar atarak olayı protesto etti. İl Emniyet müdürlüğü ekipleri grubu dağıtarak cadde ve ara sokaklarda geniş çaplı güvenlik önlemi aldı.

Kilis'te, 9 yaşındaki Gina Mercimek'in boynuna briket bağlanmış halde bir evin bahçesindeki su kuyusunda ölü bulunduğu ev, kimliği belirsiz şahıs ya da şahıslarca kundaklandı.