Eskişehir'de Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) giren öğrencilerin aileleri, okul kapısının önünde dualarla bekleyerek çocuklarını yalnız bırakmadı.

YKS'nin ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Sınavı (TYT), bu sabah saat 10.15'te başladı. Sınava girecek adaylar, geç kalmamak için erkenden okul bahçelerinde toplandı. Bazı öğrenciler ise son anlarda yetişebildi. Adayların heyecanlı ve umut dolu sınav saatlerinde, onları okul kapısında bekleyen aileleri de dualarla çocuklarını bekledi. Okul önlerinde bekleyen bazı aileler, çocukları için dua ederek başarı temennilerinde bulundu.

“Dualarımız, çocuklarımızın başarısı içindi”

Bilecik'in Bozüyük ilçesinden Nuray Katırancı, sınavda olan kızı İrem'i okul kapısı önünde dua ederek bekledi. Katırancı, "Kızım 12. sınıf öğrencisi ve sınava getirdik. İnşallah güzel sonuçlar alması için dua ediyoruz. Aslında tahmin ettiğimizden daha az heyecanlıydık, demek ki sürece gayet alışmışız. Bu güne kadar hep başarılı oldular, bundan sonraki hayatlarında da başarılı olurlar. Dualarımız kızımızla ve tüm emek veren çocuklarımızla. Dua ederken hiçbirini ayırmadım," dedi.

İrem Katırancı'nın babası ise "Çocuklar bu zamana kadar çok emek sarf ettiler. Bütün çocuklara başarılar diliyorum," şeklinde konuştu.

Değişen tüketici alışkanlıkları küçük esnafı etkiledi Değişen tüketici alışkanlıkları küçük esnafı etkiledi

“Her türlü duamızı ediyoruz”

Sınavdan çıkmasını beklerken dua eden Ahmet Bekir ise, "İlk senemiz, hedefimiz İstanbul Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi. Çocuğum çok iyi çalıştı. Zaten 9. sınıftan beri çalışan bir öğrencidir. İnşallah sınav sonucunda da güzel neticeler alacağımızı umut ediyoruz. Fikren kalben her türlü duamızı ediyoruz. Takdir Allah'tan," diye konuştu.

Tüm öğrencilere sınavda başarılar dileyen Bekir, "Allah herkesin gönlüne göre versin. İnşallah hedeflerindeki bölümleri kazanırlar," ifadelerini kullandı.