İYİ Partili Mehmet Emin Korkmaz’ın Eskişehir Mihalgazi Belediye Başkanı Zeynep Güneş’e yönelik sosyal medyada kılık kıyafeti üzerinden hakaret etmesi ve tutuklanmasının ardından, AK Parti Eskişehir İl Başkanı Gürhan Albayrak Başkan Güneş’i ziyaret etti.
Hakaret Paylaşımı Sonrası Tutuklama
İYİ Partili Mehmet Emin Korkmaz’ın, Mihalgazi Belediye Başkanı Zeynep Güneş’e yönelik sosyal medyada yaptığı paylaşım sonrası Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından “Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik” suçundan resen soruşturma başlatıldı.
Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yapılan çalışmalar sonucunda yakalanan Korkmaz, Cumhuriyet Başsavcılığı’ndaki sorgusunun ardından tutuklanması talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi. Mahkemece tutuklanan Korkmaz, kapalı ceza infaz kurumuna gönderildi.

Albayrak’tan Başkan Güneş’e Destek Ziyareti
Yaşanan gelişmelerin ardından AK Parti Eskişehir İl Başkanı Gürhan Albayrak, Mihalgazi Belediye Başkanı Zeynep Güneş’i makamında ziyaret etti. Ziyaret sonrası açıklamalarda bulunan Albayrak, Başkan Güneş’e yönelik ifadeleri kınadıklarını söyledi.
Mihalgazi sokaklarında Başkan Güneş ile esnaf ziyareti de gerçekleştiren Başkan Albayrak, halkın değerlerine saldıran üstenci zihniyete karşı birlik çağrısında da bulundu.

‘’Bu Tarz Kenef Ağızlı Tipler Anadolu İrfanını Yenemez’’
Albayrak açıklamasında: “Bugün, Zeynep başkanımıza destek olmak ve yanında olduğumuzu bir kez daha ifade etmek adına Mihalgazi ilçemizdeyiz. Anadolu kültürünün simgesi olan şalvar ve geleneksel kıyafetlerimizi “cahillik” olarak nitelendiren yaklaşımı bir kez daha kınıyorum. Mihalgazi’de 3 dönemdir hemşehrilerimizin oylarıyla rakiplerine fark atarak seçilen bir başkana kılık-kıyafet üzerinden saldırmak, bu milletin iradesine hakarettir. Bu tarz kenef ağızlı tipler bizim Anadolu irfanımızı yenemedi ve asla da yenemeyecek. Böyle had bilmezlere millet olarak en sert tepkiyi vermeliyiz ki bir daha asla bu tarz ifadelere yeltenemesinler’’ ifadelerine yer verdi.




