Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce'nin kent içi toplu ulaşımda başlattığı gece seferleri, özellikle gençler başta olmak üzere Eskişehirlilerden büyük ilgi gördü.

Başkan Ünlüce'nin 15 Mayıs'ta başlattığı tramvay ve otobüslerde geceyi sabaha bağlayan toplu ulaşım sistemi, şehir sakinlerinin yoğun ilgisini çekti.

Uygulamanın başladığı günden bu yana ilk haftada tramvay ve otobüsleri toplam 7 bin 100 yolcu tercih etti.

Gençlerin, 31 Mart Yerel Seçimler sürecinde Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce ile yaptıkları görüşmelerde sıkça dile getirdikleri 'gece seferleri' talebi üzerine, Başkan Ünlüce'nin başlattığı bu uygulama, gençlerin yanı sıra Eskişehir halkının da beğenisini kazandı.

Gece seferleri uygulamasının ilk haftasında tramvay ve otobüsleri 7 bin 100 yolcu kullandı ve istedikleri yere ulaşma imkânı buldu. Vatandaşlar, uygulamanın Eskişehir için gereklilik olduğunu vurgulayarak, “Ayşe Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz.

Özellikle belirli bir saatten sonra güvenli ulaşım çok önemli. Şimdi bu konuda bir endişe duymadan tramvay ve otobüslerin çalışmaya devam ettiğini bilmek bizler için çok kıymetli.

Bu nedenle tekrar teşekkür ediyor, bu kolaylığın Eskişehir’de yaşayan herkes için büyük bir imkân olduğunu belirtmek istiyoruz.” şeklinde memnuniyetlerini dile getirdi.

Yapılan yeni düzenleme sonrası gösterilen ilginin memnuniyet verici olduğunu belirten Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, “Gençlerimiz seçim döneminde gece ulaşımı konusunda sıkça talepte bulunmuştu. Eskişehir dinamik, gençlerin hareketli olduğu, sosyal yaşamı çok canlı bir şehir. Ben de bu konuda gençlere gereken çalışmanın yapılacağını ve isteklerinin yerine getirileceğini belirtmiştim. 15 Mayıs’ta tramvay ve otobüslerimizde gece seferleri ulaşımıyla geceyi sabaha bağladık. Seferlere gösterilen ilgiyi çok değerli buluyorum. Gençler uygulamayı çok sevdiler ancak diğer yandan da otogar, tren garı, sağlık kuruluşlarına ulaşmak isteyenler, gece çalışanların eve dönüşleri gibi birçok yönü ile bu seferler önemli bir görevi yerine getiriyor. Şunu unutmayalım; yaşayan şehirler insanları mutlu eden yerlerdir. Eskişehir, her yaş grubundan aydın insanlarıyla sosyal yaşamı canlı kent kültürünü yaşatıyor. Biz de Eskişehir’in 24 saat yaşayan şehir kimliğine katkı sunacak bu uygulamayı hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz.” dedi.

Kızını ve torununu öldüren dedenin ifadesi ortaya çıktı Kızını ve torununu öldüren dedenin ifadesi ortaya çıktı

Yeni düzenlemede vatandaşlar, Estram mobil uygulaması üzerinden otobüs ve tramvayları anlık olarak takip ederek duraklarda bekleme sorunu yaşamıyorlar. Düzenleme mevcut otobüs gece ring hatlarına Odupazarı ve Tepebaşı’na ilave seferler eklenmişti. Böylece otobüs seferleri sabaha kadar aralıksız sürüyor. Tramvaylarda ise gece 00.00’da başlayan seferler 02.30’da tamamlanıyor. Güzergâhlar hakkında detaylı bilgi almak isteyenler Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin www.eskisehir.bel.tr internet adresindeki “Duyurular” bölümünü inceleyebilirler.