Ticaret Bakanlığı, sağlık riski taşıdığı belirlenen iki iş güvenliği ayakkabısından birinin satışını yasakladı ve toplatma kararı aldı. Denetimler Güvensiz Ürün Bilgi Sistemi üzerinden kamuoyuna duyuruldu. Ticaret Bakanlığı, Güvensiz Ürün Bilgi Sistemi (GÜBİS) üzerinden yaptığı yeni duyuruyla, sağlık riski taşıyan ürünleri kamuoyuyla paylaştı. Açıklamada, iş güvenliği açısından kritik öneme sahip iki farklı iş güvenliği ayakkabısının denetimlerden geçemediği belirtildi.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın bildirdiği denetim sonuçlarına göre, bu ürünlerden biri ciddi sağlık riski taşıdığı gerekçesiyle piyasadan toplatılacak ve satışı yasaklanacak. Diğer ürünle ilgili ise detaylı incelemelerin sürdüğü kaydedildi.
GÜBİS Üzerinden Takip Edilebiliyor
Ticaret Bakanlığı, tüketicilerin sağlık ve güvenliğini koruma amacıyla yürüttüğü bu denetimlerde güvensizliği tespit edilen ürünleri, Güvensiz Ürün Bilgi Sistemi üzerinden ilan etmeye devam ediyor. Sistem üzerinden yapılan bildirimler, vatandaşların potansiyel risk taşıyan ürünlerden haberdar olmasını sağlıyor.
Yetkililer Tüketicileri Uyarıyor
Yetkililer, tüketicilerin satın aldıkları ürünlerin güvenilirliğini kontrol etmeleri ve GÜBİS üzerinden yapılan duyuruları düzenli olarak takip etmeleri gerektiğini vurguladı. Sağlık riski taşıyan ürünlerin kullanımının, özellikle iş güvenliği alanında, ciddi sonuçlara yol açabileceği ifade edildi.