Memleket Partisi Eskişehir İl Başkan Yardımcısı Ferhat Genç, son günlerde yaşanan hayvan hakları ile ilgili olumsuz gelişmeler üzerine açıklamalarda bulundu,

Ferhat Genç yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı;

“Belediye barınaklarında yaşanan ve herkesin vicdanını derinden yaralayan hayvan hakları ihlalinin, bizim gibi merhameti ile dünyaya nam salmış bir milletin bu görüntüleri görmesini büyük talihsizlik olarak değerlendiriyoruz.

Konya Büyükşehir Belediyesi barınağında yaşanan olay geniş kapsamlı ele alınarak yaptırımların sert olması gerekmektedir.

Odunpazarı Belediyesi geçici hayvan barınağında yaşandığı iddia edilen görüntülerle ilgili de partimiz konuyu yakından takip etmektedir.

5216 Sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu, Büyükşehir, İlçe ve ilk kademe belediyelerinin görev ve sorumlulukları Madde 7-m fıkrası gereğince Büyükşehir Belediyelerinin hayvan barınakları olması gerekir. Ancak merkez ilçe belediyeleri dışında Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin halen bir barınağı yoktur.

2021 yılında yapılması planlanan hayvan barınağı ve mezarlığı ile ilgili 2022 yılı sonuna gelmemize rağmen bir çivi bile çakılmamıştır.

Barınağı olmayan bir büyükşehir belediyesinin “Kedi Müzesi” ile uğraşması trajikomiktir.

Memleket Partisi’nin 6 ilkesinden biri olan “Doğaya, çevreye ve hayvana saygı” ışığında Memleket Partisi yerel iktidarında Eskişehir’de Büyükşehire ait Avrupa standartlarında barınak yapılacak. Barınaklar 7/24 tüm alan belediye internet sitesi üzerinden canlı izlenebilecek. Vatandaşlarımız, barınaktaki hayvanların bilgilerine online ulaşabilecektir. Barınağa ait hayvan ambulansı olacak. Hayvan mezarlığı yapılacak ve tüm hizmetlerini belediye tarafından karşılanacaktır.”