Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde 7,7 büyüklüğündeki deprem ile ilgili açıklama yapan Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Jeoloji Mühendisleri Odası Şube Başkanı Can Ayday, beklenilen bir deprem olduğunu ve depremin göre göre geldiğini belirtirken Eskişehir’de de 6.4 büyüklüğünde deprem beklediğini söyledi.

DEPREM GÖRE GÖRE GELDİ

Ülkenin bir deprem ülkesi olduğunu ve beklenilen bir deprem olduğunu vurgulayan Can Ayday, “Ülkemizin başı sağ olsun. Bu çok acı bir şey, maalesef deprem göre göre geldi. Jeoloji mühendisleri yıllardır bu bölgedeki fay üzerinde deprem olacağını son bir yıldır söylediler” dedi.

“ESKİŞEHİR’DE 6.4 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM BEKLENİYOR”

Eskişehir için de büyük bir deprem riskinin bulunduğunu ifade eden Ayday, “Büyüklüğü bu kadar olmasa da bir deprem bekleniyor. Eskişehir'de 6.4 büyüklüğünde bir deprem olacak. Her depremde bunu söylüyorum her seferinde son olmasını diliyorum fakat gördüğünüz gibi yine bir deprem yaşadık. Eskişehir'de böyle bir deprem yaşama riski yüzde 100 var.” şeklinde konuştu.

“DİLİMİZDE TÜY BİTTİ”

Türkiye’nin deprem ülkesi olduğunu aktaran Ayday, “Eskişehir’de yaşayan meslektaşlarımız Gaziantep, Adana, Elâzığ üniversitesine gidip anlattılar. Doğu Anadolu fay hattı aktif dikkat edilsin diye defalarca söylediler. Hele son bir senede dilimizde tüy bitti. Fay esnek bir olaydır, sıkıştırır en sonunda patlar kırılır ve enerji açığa çıkar.” ifadelerini kullandı.