CHP'li Milletvekili adayları düzenlenen organizasyonda konuştu.

Tüm adayların konuşma fırsatı bulduğu gece Yılmaz Özçelik de şu ifadeleri kullandı;

"Ülkeme dışardan baktığımda fabrikaları, limanları, satılmış, hukuk devleti olmaktan çıkarılmış, tarımı kasten bitirilmiş, ekonomik buhran yaşayan açlık sınırının altında maaş alan emekli ve çalışanlarımızı görüyorum. Enflasyonun tabii sonucu olarak toplumsal ahlaki bir çöküşü buna yardımcı göçmen ordusu görüyorum. Topraklarının demografik yapısı bozulmuş parçalanmaya ramak bırakılmış saltanat ile yönetilen çürümüş bir iktidar görüyorum. Diğer taraftan Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında kurtuluş mücadelesi için ayağa kalkan bir kuvayi milliye ruhu görüyorum. 9 Eylül 1923'te kurulan partimizin bir Kurtuluş mücadelesi verdiğini görüyorum. İşte bu yüzden aranızdayım. Her Türk evladı gibi Cumhuriyetimizi korumak kuruluş aklı ve yasalarını yaşatmak, tahribatı tanzim ve telafi etmek için Cumhuriyetimizi yeniden inşası için hiçbir menfaat gözetmeksizin tüm varlığımla mücadele etmek için üzerime düşen her görevi yapmaya hazırım.

Satılan fabrikalarımızı, limanlarımızı, üreten Bir Cumhuriyeti geri istiyoruz. Skandallarla anılan Kızılayımızı, Türk hava kurumumuzu, hava limanımızı, Cumhuriyetin kurduğu tüm kurum ve kuruluşları tekrar geri istiyoruz. Demokrasi ve hukuk devletine dönmek istiyoruz.   Yapılan köprülerin maliyetini öğrenmek istiyoruz. Kamu ihalelerinde şeffaflık istiyoruz. Reddedilen ve üzeri kapatılan önergelerin hesabını sormak istiyoruz. Uluslararası toplumda kaybolan itibarımızı geri istiyoruz. Vergilerimizle inşa edilen sarayları çağın üzerinde bilgi üreten üniversitelere dönüştürmek istiyoruz. Din mezhep etnik grup ayrışmasına son verecek toplumsal barışı sağlayacak dürüst mütevazi bir lider olan Kemal Kılıçdaroğlu'nu Cumhurbaşkanı yapmak istiyoruz.

Geldiğimiz noktada dünyada eşi benzeri olmayan çağ dışı bir yönetim sistemi ile amiral gemimizi olan Cumhuriyetimiz kasten ve alenen batırılmak istenmektedir. 1919 yılında Samsun da olduğu gibi Yine bir Anadolu kentimiz Eskişehirimize, Bizlere çok büyük bir görev ve sorumluluklar düşmektedir. Eminim ki Mustafa Kemal Atatürk’e kahraman Türk milletimize yakışır bir karakterde mücadele edeceğiz.

Hukuk ihtiyaçtan doğar ve yasa yapılır. Öncelikle Cumhurbaşkanı dahil tüm kurumlardan buna uyması beklenir. Devlet keyfi kararlarla yönetilemez. Devlet hiç kimsenin malı mülkü olamaz. Kurtuluş mücadelesi vermiş ve vermekte olan partimiz için hak hukuk ve adalet için tüm Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarımızı Cumhuriyetimizi korumak için göreve davet ediyorum."