Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Eskişehir Şube Başkanı Cihan Taşar şu ifadeleri kullandı;

"Geçen hafta bugün burada değerli gazeteci Uğur Mumcu’yu katledilişinin 30 yılında andık. Bugün de 31 Ocak 1990’da yine Ankara'da evine giderken kalleşçe katledilen, derneğimizin kurucusu büyük hukukçu, üretici, Atatürkçü Prof. Dr. Muammer Aksoy’u anmak için toplanmış bulunuyoruz. Kemalistler bu ülkede çok ağır bedel ödediler, canlarını feda ettiler Muammer Aksoy, Uğur Mumcu Bahriye Üçok ve Ahmet Taner Kışlalı ve daha niceleri.

Genel Başkanımız öldürüldüğünde en büyük acıyı çekenlerin başında Uğur Mumcu vardı. Aksu'nun cenazesinde en önde çerçeveli fotoğrafını taşırken yüzündeki acı açıkça görülüyordu. Maalesef 3 yıl sonra aynı kaderi yaşadı, milyonlarca yurttaşımız acıyı yüreğinde hissetti o günden bu yana her yıl 24-31 ocak tarihleri arası Adalet ve Demokrasi Haftası olarak anılmaktadır. Bir hafta boyunca tüm devrim şehitlerimizi anıyoruz.

Atatürkçü Düşünce Derneği Eskişehir Şubesi olarak bu haftanın Atatürkçü düşüncenin, Kemalizmin ve Kemalist aydınlarımızın düşüncelerinin topluma anlatıldığı, benimsetildiği bir hafta olmasını amaçlıyoruz. Önümüzdeki yıllarda da bu amaç doğrultusunda programlar yapacağımızı duyuruyoruz.

Kurucu Genel Başkanımız Prof. Dr. Muammer Aksoy ve 49 arkadaşı 19 Mayıs 1989’da Atatürkçü Düşünce Derneğini kurmuşlar ve toplumda çok olumlu bir yankı uyandırmışlardı.

Elbette bu yankı karşılıksız kalmadı derneğimiz kurulalı henüz 8 ay olmuş ve Genel Başkanımız kalleşçe katledilmişti. Atatürkçü Düşünce Derneğinin kurulmasında gericiler, yobazlar, Cumhuriyet düşmanları rahatsız olmuşlardı.

Derneğimizi kuran kurucu kadro nasıl Atatürkçü düşüncenin çağdaş, laik, Türkiye cumhuriyeti'nin temellerini oluşturduğunu biliyorsa bugün bizler de Atatürkçü düşüncenin olmadığı bir yönetim anlayışının, hedeflediğimiz Cumhuriyet olmayacağını biliyoruz ve onun için kararlılıkla Yeniden Atatürk Cumhuriyetini inşa edeceğiz diyoruz.

Cumhuriyetimizin 100. yılında yeniden Atatürk Cumhuriyeti yolunda hep birlikte kararlılıkla yürüyeceğiz.

Adalet ve Demokrasi haftasında bir kez daha Kurucu Genel Başkanımız Prof. Dr. Muammer Aksoy'u ve Kapaksız Kuvayi Milliyeci Uğur Mumcu ve tüm devrim şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyoruz.

Ruhları şad olsun."