BİLNET OKULLARI HAKKINDA
Bilnet Okulları bir BİLFEN kuruluşudur. Bilnet Okulları Eskişehir’de 2020 yılında açıldı ve faaliyetlerine 2021-22 eğitim öğretim sezonunda başladı.

BİLNET ORTAOKULU

Bilnet Ortaokulları’nda öğrencilerin dili öğrenmeleri, etkili kullanmaları ve bilgiyi yapılandırmaları, matematiksel temel kavramları ve kavramlar arasındaki ilişkileri kurarak günlük yaşamda kullanabilmeleri ve günlük yaşamda karşılaştıkları olaylarla bağdaştırabilme yetilerinin geliştirilmesi sağlanmaktadır. Edindikleri bilgi ve becerilerle girişimci, sorumluluk alabilen, sorgulayan, eleştiren ve yorumlayan, milli değerlere duyarlı bireyler olarak hayata atılmaları sağlanmaktadır.

Ortaokulun ilk basamağı olan 5.sınıftan itibaren branşlarında uzman öğretmenlerle kazanımlar ve etkinliklerle dersler devam ederken her öğretmen her bir öğrencisini sıkı takip etmektedir.

Eğitimin ciddi yapılması gerektiğine inanan Bilnet Okulları, ortaokul ayağında öğrencilerini 5.sınıftan 8.sınıfın sonuna kadar uzman rehberlik servislerimizin de destekleri ile bir disiplin içerisinde tutum sergilemektedir. Başarının yolu disiplinli ve mutlu bir eğitim öğretim sürecinden geçmektedir.

Ortaokul öğrencilerine bir yandan konular kazanımlar dahilinde anlatılırken bir yandan da kısa ve uzun süreli hafızayı aktif tutabilmek için tekrar amaçlı farklı örneklerle hafta arası ve hafta sonu ödevlendirmeleri yapılıp, takip eden ilk derste ilgili branş öğretmenleri tarafından tek tek çözülmektedir. Öğrencilerimizin bir konuyu öğrendikten sonra tekrar etmeleri sağlanmaktadır.

Öğrencilerin konu veya ödev eksikleri branş öğretmenleri tarafından okulumuzda tamamlanmaktadır. Bu süreçte eksiklerini ilgili branş öğretmenleri tamamladığı için öğrencinin yanlış bilgiler edinme olasılığı ortadan kalkmaktadır. Öğrencilerin bu derslerinin yanı sıra sanat ve ve spor derslerini de hedef alan sosyal etkinliklerden faydalanmaları sağlanmaktadır.

Bilnet Ortaokulları’nda yabancı dil eğitimi büyük bir önemle verilmektedir. İngilizce dersleriyle öğrencilere konuştuğu dilin dışında bir dili kullanarak iletişim kurmak, kendini ifade etme becerisini kazandırmak ve ingilizceyi sevdirmek amaçlanmaktadır. Öğrencilerin ingilizce dilini özgüvenle kullanıp, çağdaş dünyaya uyum sağlayarak yetişmelerine yönelik araştırmalar yaparak programlar geliştirilmektedir.

BİLNET ORTAOKULUNDA ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME YAPILMAKTA

Bilnet Ortaokullarında ölçme ve değerlendirme çalışmaları yapılmaktadır. Öğrenci başarısı hakkında en iyi belirlemelerin yapılması için farklı farklı durum belirleme yöntemleri kullanılmaktadır.

BİLNET ORTAOKULUNDA EĞİTİM SAATLERİ

Bilnet Ortaokullarında öğrenciler sabah 08.30’da eğitimlerine başlayıp, 17.00’a kadar eğitim görmektedirler.

BİLNET ORTAOKULUNDA BİR SINIFTA KAÇ ÖĞRENCİ VAR?

Bir sınıfta en fazla 16 öğrenci bulunmaktadır. Okulda bir ders 35 dakika sürmektedir. Bilnet Ortaokullarında ders süresi bittiğinde bir zil çalmamaktadır. Bu sistemle öğrencilerin ve öğretmenlerin sorumluluk bilincininin artırılması hedeflenmektedir.. Bu uygulama öğrencilerin bağımsız olmalarını sağlamaktadır. Dersin ortasında oluşan odaklanmanın bir zil sesi ile bölünmesi istenmemektedir.

BİLNET ORTAOKULUNDA KANTİN YOK, YEMEKHANE VAR

Bilnet Ortaokulları'nda öğrenciler yemeklerini kantinde değil, yemekhane de uzmanlar tarafından belirlenen saatler ve seçkin menüler ile beslenmektedirler. Ortaokul öğrencileri, anaokul ve ilkokul öğrencilerinden farklı saatlerde yemeklerini yemektedirler.

BİLNET ORTAOKULUNDA SOSYAL FAALİYETLER 

Sınav ve akademik odaklı bir eğitim programı olsa da sosyal faaliyetlerden asla uzak kalınmamaktadır. Öğrencilerin ve öğretmenlerin bu sürece uygun bir şekilde hareket etmesi sağlanmaktadır.

BİLNET ORTAOKULU ESKİŞEHİR'İN MERKEZİNE ÇOK YAKIN

Bilnet Okulları şehir merkezine yakın bir konumdadır.. Şehirlerarası Eskişehir Otobüs Terminali’ne çok yakın bir alanda eğitimlerine devam edilmektedir.. Otogar tramvay hattı ile ve belediye otobüsleri ile ulaşım fırsatı bulunmaktadır. Öğrenci velileri okul servisleri veya şahsi olarak da ulaşımlarını sağlamaktadırlar.

BİLNET İLKOKULU İLETİŞİM BİLGİLERİ

Adres: Şeker, 4564. Sokak No:8/E, 26120 Tepebaşı/Eskişehir

Telefon: (0222) 999 26 26

Web: https://www.bilnetokullari.com/eskisehir-kampusu