Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından düzenlenen panelde üniversite öğrencilerine, son dönemde artan dolandırıcılık olaylarında kullanılan hesap kiralama yöntemine karşı uyarılarda bulunuldu.

Farkındalık Çalışmaları Üniversitelerde Sürüyor

Vatandaşların bilinçlendirilmesi amacıyla başlatılan çalışma kapsamında panellerin ilki Eskişehir Teknik Üniversitesi’nde, ikincisi ise Eskişehir Osmangazi Üniversitesi’nde gerçekleştirildi.

Dolandırıcılığa Karşı Sahada Bilinçlendirme Çalışmaları Sürüyor

Eskişehir’e Çevreci ve Modern Yeni Sağlık Tesisleri Geliyor!
Eskişehir’e Çevreci ve Modern Yeni Sağlık Tesisleri Geliyor!
İçeriği Görüntüle

Hesabı Kullandıranlar İçin de Ciddi Sonuçları Var

Eskişehir Cumhuriyet Başsavcısı Üzeyir Karakülah, panelin açılışında yaptığı konuşmada bilişim yoluyla işlenen dolandırıcılık suçlarının giderek arttığını belirterek, banka hesaplarının üçüncü kişilere kullandırılmasının ciddi sonuçlar doğurduğunu vurguladı.

Başsavcı Karakülah, "Bu süreçte dikkat çekmek istediğimiz konulardan biri ise banka hesaplarının üçüncü kişilere kullandırılması veya kiralanmasıdır’’

Gençlere Kritik Uyarı

Son dönemde özellikle gençlerin ve üniversite öğrencilerinin kolay kazanç vaadiyle veya farkında olmadan banka hesaplarını kullandırdıklarının altını çizen Başsavcı Karakülah: “Bilinmelidir ki bu tür davranışlar sadece etik açıdan değil, hukuki açıdan da ciddi sonuçlar doğurmaktadır. Hesabını kullandıran kişi, dolandırıcılık suçunun doğrudan faili olmasa bile, suça iştirak eden ya da suç gelirinin aklanmasına aracılık eden kişi olarak yargılanabilmektedir. Bu durum da telafisi güç mağduriyetlere yol açmaktadır. Sevgili öğrenciler, hiçbir maddi kazanç vaadi, geleceğinizi riske atmaya değmez. Banka hesapları kişiye özeldir ve hukuken sorumluluğu da tamamen hesap sahibine aittir. ‘Sadece hesabını kullanacağız’, ‘Kısa süreliğine lazım’, ‘Hiçbir sorumluluğun olmayacak’ gibi ifadeler çoğu zaman suç organizasyonlarının kullandığı yanıltıcı söylemlerdir’’ şeklinde uyarılarda bulundu.

Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan Dolandırılığa Karşı Önemli Uyarı

Uzman İsimler Bilgilendirdi

Panelde ayrıca Eskişehir Cumhuriyet Başsavcı Vekili Savaş Kılıç ile birlikte Eskişehir Cumhuriyet Savcıları Argun Demir Kandemir ve Köksal Sekmen, öğrencilere bilişim suçları ve banka hesaplarının kullandırılmasının sonuçları ile ilgili önemli bilgiler Verdi.

Yoğun Katılım Sağlandı

Panele Eskişehir Cumhuriyet Başsavcısı Üzeyir Karakülah, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kamil Çolak, Eskişehir Cumhuriyet Başsavcı Vekilleri, Cumhuriyet Savcıları ile birlikte çok sayıda akademisyen ve üniversite öğrencisi katıldı.

Panel, öğrencilerin sorularının yanıtlanmasının ardından sona erdi.