Eskişehir'de yaşanan Kalabak su skandalı ve krizi devam ediyor... 11 Ağustos'ta ESKİ Genel Müdürlüğü'nün Kalabak su tesislerine şikayetler üzerine Sağlık Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı baskında çok sayıda tarihi geçmiş damacanın da halen kullanıldığı tespit edilmiş, yaşanan bu skandal Eskişehir'i sarsmıştı...11 Ağustos'tan bu yana da damacana krizi başlamış ve Eskişehir geneline Kalabak su dağıtımında büyük bir sıkıntı başlamıştı... Neredeyse bir aydır süren sıkıntı devam ediyor...

Gündoğdu Mahallesi'ndeki durumLa ilgili Mahalle Muhtarı Sevgi Doğan ile konuştuk...

"En son 4 gün önce geldi, berbat durumdayız"

Gündoğdu Muhtarı Sevgi Doğan, mahallelerinde Kalabak su dağıtımında sıkıntının ciddi boyutta olduğunu belirterek, "En son Kalabak su 4 gün önce geldi. Berbat durumdayız" dedi. 

"Saka geldiğinde mahallenin yarısı bile alamıyor"
Sevgi Doğan, Gündoğdu sakinlerinin günlerdi büyük sıkıntı yaşadığını ifade ederek, "Mahallemizde sıkıntı çok ciddi boyutta. En son 4 gün önce geldi, 4 gündür halen bekliyoruz. Ancak su geldiğinde de tüm mahalleye su verilmiyor. Mahallemizin neredeyse yarısı su alamıyor. 

"Yaşlı vatandaşlarımızın sıkıntısı daha büyük"
Sevgi Doğan, "Özellikle yaşlı vatandaşlarımız ciddi sıkıntı çekiyor, Kalabak su alamıyorlar. Sakalardan su alıp taşımak zorunda kalıyorlar. Sokaklarda damacanataşımak zorunda kalıyorlar. Yaşlı vatandaşlarımız için acilen bir şeyler yapılmasını bekliyoruz" dedi.

"İki hafta içinde dediler, bekliyoruz"
Tepebaşı Kaymakamlığı'nın bir hafta önce muhtarlarla düzenlediği toplantıda ESKİ yetkililerinin sorunun iki hafta içinde çözüleceğini söylediğini belirten Muhtar Sevgi Doğan, "Kalabak su sıkıntımız had safhada. Acilen bu sıkıntının çözülmesi gerekiyor" diye konuştu. 

Batıkent Muhtarı Derya Can: Kalabak sakasını en son bir hafta önce gördüm... Okumak için tıklayın... 

Batıkent Muhtarı Derya Can: Kalabak sakasını en son bir hafta önce gördüm