Eskişehir Valiliği koordinesinde, İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince 23-30 Mart 2026 tarihleri arasında yürütülen uyuşturucuyla mücadele çalışmalarında 73 şüpheliye işlem yapıldı, 11 kişi tutuklandı.
Eskişehir genelinde gerçekleştirilen operasyon ve denetimlerde uyuşturucu madde ticareti ve kullanımına yönelik önemli veriler ortaya kondu. Yapılan çalışmalar kapsamında toplam 55 olaya müdahale edilirken, 73 şüpheli şahıs hakkında işlem yapıldı. Adli süreçler sonucunda 11 kişi tutuklanırken, 61 şüpheli serbest bırakıldı.

Çok Sayıda Uyuşturucu Madde Ele Geçirildi
Operasyonlarda farklı türlerde uyuşturucu maddeler ele geçirildi. Ekiplerce 3 bin 888 gram esrar, 687 gram kokain, 511 gram bonzai, 45 gram metamfetamin ve 18 gram skunk maddesi yakalandı. Ayrıca 21 bin 532 adet sentetik ecza hapı da ele geçirilen maddeler arasında yer aldı.
Silah ve Suç Unsurlarına El Konuldu
Denetimlerde uyuşturucuya ek olarak çeşitli suç unsurları da ele geçirildi. 4 ruhsatsız tabanca, 2 av tüfeği, 129 fişek, 2 hassas terazi ve 1 uyuşturucu öğütme aparatı bulundu. Ayrıca 15 kök kenevir bitkisi ve kenevir tohumu da tespit edildi.
Kaçak Ürün ve Para Ele Geçirildi
Çalışmalar kapsamında 109 paket kaçak sigara ile birlikte 4 bin 325 Euro ve 117 bin 350 TL nakit para ele geçirildi.
Yetkililer, Eskişehir genelinde uyuşturucuyla mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceğini bildirdi.



