“Boğazı yakıyorsa glikoz, fıstık tadı yoksa bezelyedir”
Eskişehir’de baklava ustası olarak çalışan Harun Özpolat, yaklaşık 80 yıllık aile mesleğini sürdürerek Ramazan Bayramı hazırlıklarını tamamladı. Özpolat, kaliteli baklavanın renginden ve tadından anlaşılabileceğini belirterek vatandaşlara şu uyarılarda bulundu:
"Baklavanın yüzüne bakıldığında kalitesi zaten anlaşılır. Günlük ve taze olması çok önemli. Eğer bir baklava ağza atıldığında boğazı yakıyorsa bu glikozdur. Fıstıklı diye satılan ürün fıstık tadı vermiyor, sadece şerbet tadı geliyorsa o bezelyedir. Bunlara dikkat edilmesi gerekiyor."
Özpolat, şu anda 4 kilo gelen cevizli baklavasını bin 100 liradan satışa sunduklarını söyledi.

Sipariş için son tarih uyarısı
Özpolat, lojistik ve üretim planlamasına da değinerek, siparişlerin bayramdan en geç bir hafta veya 10 gün önce verilmesini önerdi:
"Fiyat listelerimizi astık. Şu an soranlar var ancak henüz yoğun talep başlamadı. Ürünlerimiz Gaziantep’ten geliyor, bu yüzden özel bir nakliye süreci yönetiyoruz. Vatandaşlarımızın mağdur olmaması ve bizim de imalathanemizdeki stokları ayarlayabilmemiz için siparişlerin en geç bayramdan bir hafta veya 10 gün önce verilmesi gerekiyor."




