Eskişehir genelinde İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince 2–9 Şubat 2026 tarihleri arasında okul servisleri ve okul çevrelerine yönelik denetimler gerçekleştirildi. Yapılan çalışmalarda çok sayıda araç, işletme ve kişi kontrol edildi.
Okul Servisleri Mercek Altına Alındı
Denetimler kapsamında okul servis araçları ve sürücülerine yönelik kontroller yapıldı. Bu çerçevede 1.014 servis aracı ve şoförü denetlenirken, kusurlu olduğu tespit edilen 65 servis aracı ve sürücüsü hakkında işlem uygulandı.

Okul Çevrelerinde Denetimler Artırıldı
Öğrencilerin güvenliğini sağlamak amacıyla okul çevrelerinde bulunan alanlarda da kontroller gerçekleştirildi. Ekipler tarafından 78 kahvehane, 106 market ve tekel bayii, 13 oyun salonu ile 130 park ve bahçe denetlendi.
777 Kişinin Kimlik Sorgulaması Yapıldı
Uygulamalar sırasında okul çevrelerinde bulunan 777 kişinin kimlik sorgulaması yapıldı. Yetkililer, denetimlerin öğrencilerin güvenli bir eğitim ortamında bulunmalarını sağlamak amacıyla sürdürüldüğünü bildirdi.




