Eskişehir Kahveciler Esnaf Odası, kahvehanelerde satılan çay fiyatının yüzde 25 zamlanarak 5 TL’ye yükseldiğini açıkladı ancak çayın 5 TL’nin vatandaşa çok pahalı geldiğini söyleyen kıraathane esnafı zammı yansıtamayacaklarını söyledi.
VATANDAŞ 5 LİRAYA ÇAY İÇMEZ
5 TL çayın vatandaşa çok pahalı geldiğini aktaran kıraathane esnafı Suat Başyiğitler, “Kahveciler odasının verdiği fiyat listesine uymak zorundayız ama uyamıyoruz çünkü vatandaş çay içemez. Bu yüzden 3 buçuk 4 TL arası fiyattan vereceğiz çayı. 5 TL vatandaşa çok pahalı geliyor, biz de geçinebilmek için mecburen fiyat listesinin altında satacağız” dedi.
Ekonomik koşullara göre çayın 5 lira olmasını doğru bulduğunu fakat vatandaşa pahalı geleceği için zammı uygulayamayacağını anlatan Başyiğitler, “Vatandaş 5 TL’ye çayı içmez. Çok fazla çay tüketen bir milletiz o yüzden rakam yüksek. Kahve fiyatları da çok aşırı yüksek. Başka yerlerde 20 TL’nin altında kahve yok biz 10 TL’ye veriyoruz.” ifadelerini kullandı.
KAZANCIMIZDAN FERAGAT
EDİYORUZ
10 yıldır bu işi yaptığını aktaran Başyiğitler, “Geçmiş yıllara göre işler çok düşük ama dükkânı geçinmek için kapatmıyoruz. Kazancımızdan feragat ettik. Eskiden aylık 10 bin kazanıyorsak şimdi 6 bin kazanıyoruz. İki elaman çalıştırıyordum birini çıkardık. Maaşlarını karşılamak çok zor yerine eleman da almıyoruz.” diye anlattı.
KIRAATHANALER BOMBOŞ
Çaya yeni gelen zammı uygulayamayacağını ifade eden kıraathane esnafı Mesut Eraydın, “Belki bir sonraki zam gelirse şimdi ki zamlı fiyatı yansıtırız. Kahve bomboş insanlar zaten gelmiyor bu yüzden zammı uygulayamayız.” dedi.