Eskişehir’de kasık fıtığı şikâyetiyle hastaneye başvuran 67 yaşındaki hastanın kalın bağırsağında tespit edilen kanser, kapalı ameliyat yöntemiyle başarıyla alındı.

Rutin Kontrolde Kanser Tespit Edildi

Eskişehir Şehir Hastanesi’ne kasık fıtığı şikâyetiyle başvuran 67 yaşındaki hastanın yapılan tetkiklerinde kalın bağırsağında kanserli doku tespit edildi. Genel Cerrahi Uzmanı Dr. İsmail Zengin tarafından değerlendirilen hastaya ileri cerrahi planlandı.

Kanserli Alan Kapalı Ameliyat Ile Temizlendi

Kapalı Ameliyatla Müdahale Edildi

Hastanın sağ kalın bağırsağındaki kanserli bölgeye laparoskopik (kapalı) cerrahi yöntemiyle müdahale edildi. Yaklaşık 4 buçuk saat süren operasyon sırasında tümör küçük kesilerle vücuttan çıkarıldı.

“Çok Zor Bir Cerrahi İşlemdir”

Operasyon hakkında bilgi veren Dr. İsmail Zengin, "Hastamız bize kasık fıtığı şikâyetiyle başvurdu. Bize gelen bütün hastalarımıza kasık fıtığı veya başka bir şikâyetle de gelse, genel taramalarını yaparak başka ek bir patoloji var mı diye bakıyoruz. Hastamızda da yaptığımız incelemede kalın bağırsağında bir kanser gördük, sağ kalın bağırsağında. Kalın bağırsak kanserleri açık ve kapalı yöntemlerle yapılabilmektedir ve hastamızdaki sağ kalın bağırsak, sağ taraftaki kanser; dünyada da dâhil, ülkemizde ve dünyada sadece gelişmiş merkezlerde laparoskopik olarak yapılabilmekte. Çok zor bir cerrahi işlemdir ve hayati riski yüksek olduğu için genellikle açık yapılması tercih edilir. Ancak bu konuda tecrübemiz ve deneyimimiz yeterli düzeyde olması nedeniyle hastamıza kapalı, laparoskopik cerrahi yöntemiyle ameliyatını başarılı bir şekilde tamamlayarak taburcu ettik ve hastamızın onkolojik süreci başladı. Yaklaşık 4 buçuk saat süren ameliyatımızı birkaç tane delikle tamamlamış olduk. Tümörü de yaklaşık 3 santimlik bir kesiyle tamamen vücuttan dışarıya almış olduk. Hastamız şu an gayet sağlıklı; hastamızı 7 gün yatırdıktan sonra taburcu ettik’’ dedi.

Dr. Zengin Ve Hasta Adıgüzel

‘’Kapalı Cerrahi Daha Hızlı İyileşmekte’’

Hastanın tedavi sürecine ilişkin detayları paylaşan Dr. Zengin, Şehir Hastanesi’nin bölge hastanesi olarak hem yanık hem de genel cerrahi alanında gelişmiş bir merkez olduğunun da altını çizdi.

Dr. Zengin sürece ilişkin olarak: "Sağlık Müdürümüz Yaşar Hocamız, aynı zamanda Başhekimimiz Alper Hocamız da bize bu konuda çok destekleri olmaktadır. Aynı zamanda Klinik Şefimiz Murat hocamız ve Cem hocamız da bu konuda bizi desteklemektedir ve deneyim ve tecrübemize destek oldukları için biz de bu ameliyatları burada yapabiliyoruz. Yahya bey ilk hastamız değil, Yahya beyden önce de çok hastamızı yaptık ve sağlıklı bir şekilde taburcu ettik; hepsi de sağlığına kavuştu. Açık cerrahiye nazaran kapalı cerrahi daha hızlı iyileşmekte ve hasta yaşamı boyunca daha konforlu olmaktadır; hiç ameliyat olmamış gibi bir hayat yaşamaktadır, kendisi de zaten burada beyan edecektir" ifadelerine yer verdi.

‘’Beni Büyük Bir Dertten Kurtardı’’

Hasta Yahya Adıgüzel ise fıtık şikâyetiyle başvurduğu hastanede kanser teşhisi aldığını ve başarılı bir operasyonla sağlığına kavuştuğunu dile getirdi.

Eskişehir’de Sürücülere Uyarı! Bir Cadde Trafiğe Kapanıyor!
Eskişehir’de Sürücülere Uyarı! Bir Cadde Trafiğe Kapanıyor!
İçeriği Görüntüle

Yaşadığı şoku anlatan Yahya Adıgüzel: "Ben fıtığımı göstermek için geldim. O arada tespit yapıldı, ona göre ameliyata girdim. Şimdi daha iyiyim, operasyon öncesi de iyiydim, sadece hastalığımın ne olduğunu bilmiyordum. Şimdi ayılma durumunda biraz sıkıntı oluyor ama belli bir süre kaldıktan sonra yukarıya servise çıktım, ondan sonra düzeldim sağ olsunlar. Valla büyük bir dertten kurtardı İsmail Hocam. Kemoterapi tedavim de başladı, ilk kürümü aldım, ayın 29'unda ikinciye gireceğim. Hastanemiz çok iyi, doktorlarımız da iyi, çalışanlarımız, ekip komple iyi, hepsine ayrı ayrı teşekkür ederim’’ şeklinde konuştu.