Eskişehir’de jandarma ekiplerince bir iş yeri ve araçta yapılan aramalarda çok sayıda faturasız elektronik sigara ve yabancı menşeili parfüm ele geçirildi. Olayla ilgili şüpheliler hakkında adli işlem başlatıldı.

İş Yeri ve Araçta Arama Yapıldı
Edinilen bilgilere göre, Eskişehir İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince yürütülen çalışmalar neticesinde, Odunpazarı ilçesinde bazı şahısların yasa dışı yollarla temin ettikleri faturasız, yabancı menşeili elektronik sigara ve parfümleri piyasaya sürecekleri bilgisine ulaşıldı.
Bunun üzerine başlatılan operasyon kapsamında bir şüphelinin iş yerinde yapılan aramada 77 adet elektronik sigara ele geçirildi. Ayrıca 4 şüphelinin bulunduğu araçta yapılan aramada ise çeşitli markalara ait 59 adet faturasız yabancı menşeili parfüm bulundu.

Soruşturma Başlatıldı
Şüpheliler hakkında, “5607 sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanununa Muhalefet” ve “6769 Sayılı Sınai Mülkiyet Kanununa Muhalefet” suçlarından soruşturma başlatıldığı bildirildi. Olayla ilgili incelemenin sürdüğü öğrenildi.




