Eskişehir Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Gazi Küçükarslan, USK’nın açıkladığı süt fiyatlarına ilişkin basına açıklamada bulundu. Küçükarslan’ın açıklaması şöyle:

“Üretimin son 1 ayda yem fiyatlarına ve diğer giderlerimize gelen zamlar hiç dikkate alınmamakla birlikte, doğuracağı sonuçlar da düşünülmemiştir. Bu sebepten dolayı; sektörde yaşanacak üretim kayıpları hızla devam edecektir.

3D Gençlik Festivali’nde Ezel Akay ve Gürkan Hacır gençlerle buluştu! 3D Gençlik Festivali’nde Ezel Akay ve Gürkan Hacır gençlerle buluştu!

Bunun sonucunda; tüm işletmelerimiz ya küçülmeye gidip, ineklerini ve düvelerini kesecek ya da üretimden vazgeçip, bu işi bırakacaklardır. 1 Ocak itibari ile vergi artışlarına, maaşlara yapılan zamlara bakılınca, süt fiyatındaki artış piyasa koşullarının çok çok altında kalmıştır. Yemin çuvalının 550 tl bu günlerde, süte gelen 2 tl zamla beraber, ineklerini kesime gönderen üretici sayısı daha da artacak. Zaten azalan hayvancılık tamamen bitmeye yüz tutacaktır.

Eskişehir Tarım Platformu üyeleri olarak diyoruz ki; "Üreticimiz yine emeğinin, alın terinin karşılığını alamamıştır."