"Asrın felaketi" olarak adlandırılan Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin, açtığı yaralar sarılmaya çalışılıyor.

6 Şubat günü Türkiye’nin ciddi bir depremle sarsıldığını aktaran Eskişehir Elektrikçiler Odası Başkanı Ahmet Namık Akdoğan, “11 ilimizde ciddi hasarlar meydana geldi ve ciddi ölümler oldu. Enkaz çalışmaları hala devam ediyor. Burada titizlikle bir çalışmanın olması gerekiyor. Bizler elektrikçiler odası olarak hemen depremin olduğu gün yönetim kurulumuzu topladık, ne yapabiliriz diye. Kendi bünyemizde odamızın hesabından AFAD'a 50 bin lira gönderdik. Kardeşlerimizin yaraları sarılması açısından ilk aklımıza bu geldi” dedi.

BÖLGENİN ELEKTRİK İHTİYACI KARŞILANDI

Akdoğan, “Arama kurtarma ekibinin elektrikleri de kesildiği için çok zorlandılar. Hemen buradan 40 arkadaşımızı, içinde jeneratör vs. gibi tüm ekipmanların bulunduğu 8 araçla aynı gün içerisinde Hatay, Gaziantep, Kahramanmaraş bölgesine sevk ettik. Orada ciddi çalışmalar yaptılar. Bölgenin aydınlatılması noktasında, çadırlara elektrik tesisatın çekilmesi, depremde etkilenen çocuklarımıza moral olması açısından parklar kuruldu ve parkların aydınlatılmasında ciddi çalışmalar yapıldı. Sonra arkadaşlarımız yavaş yavaş sahadan dönmeye başladı. Bundan sonraki süreç konteyner kent ve çadırlar kurulacak. Konteynerlerin aydınlatılması konusunda biz AFAD'ın bilgisi dahilinde oradan gelecek talepleri notlarımıza aldık, ekipler halinde arkadaşlarımız gönüllü olarak bölgeye gitmeye hazır. Tüm malzemeleri de kendimiz temin ediyoruz.” şeklinde konuştu.