Büyük Birlik Partisi MKYK Üyesi Ahmet Ulupınar gündemi değerlendirdi.

Gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutlayan Ahmet Ulupınar daha sonra gündem hakkında değerlendirmelerde bulundu.

MKYK Üyesi Ulupınar açıklamalarında şu ifadeleri kullandı;
“Sayın Genel Başkanımız Mustafa Destici kalabalık ve geniş bir aile. Çiftçi bir aileden geldiği için çoğu ürünü kendileri yetiştiriyorlar. Geniş bir aile olduğumuz için kasaba gidip 100 liralık et almak yerine kuzu kesiyoruz ve çok daha ucuza geliyor dedi. 4-5 aile bir araya gelerek bu işi yapınca daha ucuza geliyor demek istedi ama sosyal medyada başkanımızın cümleleri kesilerek, “Kasaba gidip et almıyorum, kuzu kesiyorum” gibi servis edildi. Bu da yanlış algılandı. 2 tane internet sitesi üzerinden bu algı başlatıldı. Algıyı başlatanları da tespit ettik. Yorum yapanların da çoğu troll ve bot hesaplar. Tasarruf amaçlı yapılan bir yorum çok farklı yerlere gitti. 4 kişi bir araya gelip bir kuzu kesse maliyet kasap fiyatlarına göre çok daha ucuza geliyor. Kes böl kırp ile haberler yapıldı.

Büyük Birlik Partisi’nin 80 bine yakın üyesi var. Sayın Genel Başkanımız 53 tane vilayete gitti. Genel Başkan yardımcıları ve MKYK üyeleri olarak 73 farklı ile gittik ve ziyaretlerde bulunduk. Herkes kendi bölgesinde vatandaşlarla direkt iletişim kuruyor. BBP olarak sahada ve halkımızın yanındayız.

Sokakta bu zamana kadar Büyük Birlik Partisi’ne karşı olumsuz bir tavır sergileyen hiç kimseye denk gelmedim. Rahmetli Şehit Liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu da, ‘ben size tertemiz eller bıraktım, kime uzatsanız o elleri sıkar’ derdi. Sokakta gerçekten bir teveccüh vardı ancak sandıkta oya dönüşmüyordu. İnşallah kendi logomuzla bu seçimlerde bir dinamiğe çevireceğiz.

Ülkemiz maalesef dar bir boğazdan geçiyor. 6 buçuk, 7 milyona yakın asgari ücretli çalışan var. Aileleri ile birlikte yaklaşık 20 milyonluk bir nüfusa denk geliyor. Asgari ücret zammı verilecek en yüksek şekilde zamlandı. Ama hayat gerçekten süratli bir şekilde pahalınıyor ki insanlar geçim derdinde zorlanıyor.
Biz Büyük Birlik Partisi olarak hükümet ve iktidar ortağı olan bir parti değiliz. Biz sadece Cumhur İttifakında yer alan bir partiyiz. Hükümetin ve iktidarın her yaptığına onay vermiyoruz. Genel Başkanımız da sık sık eleştirilerini dile getiriyor. Ekonomi inşallah düzelecektir diye ümit ediyoruz. 

Esnafın maliyetleri çok arttı. Benim kendi dükkanımın maliyeti 20 bin lira arttı. SGK primi, Asgari ücret ve ürün maliyetleri derken gider rakamları çok yükseldi. Geçen sene 15 bin liraya aldığım malzemeyi şu an 50 bin liraya alamıyorum. 3 kattan fazla artış var ama ürün fiyatlarımıza üç kat zam yapamadık. 

Akaryakıt fiyatlarının düşeceğine inanıyoruz. Türkiye üretebilen bir ülke. Dış güçler gerçekten var. F35’ler S400’ler konusunda çok baskı gördü. Buna rağmen direndi. Savunma sanayimizin yüzde 70’ini kendimiz üretiyoruz. İHA’larımızı SİHA’larımızı üretip yurtdışına satıyoruz. Turizm gelirlerimiz pandemide çok azaldı. Yaz aylarında ülke ekonomisinin çok daha iyi seviyelere geleceğine inanıyoruz. Çok ciddi anlamda stok yapanlar var. Stokçuluk işinden büyük kar elde edenler oldu. Bunun çok fazla önüne geçilemedi. Ben börek satan bir esnafım. Bizzat ben satın alacak un bulamadım. Un bulamazsam ne üretip ne satacağım. Fiyat artışlarına belli grupların malı stoklaması neden oldu. Bunun önüne geçildiğinde herşeyin çok daha iyiye gideceğine inanıyorum.”